Διεθνή

Οι Τούρκοι αποδοκιμάζουν τον Ερντογάν

Οι Τούρκοι αποδοκιμάζουν τον Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Την απόρριψη των Τούρκων πολιτών γνωρίζει ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των προεδρικών εκλογών του επομένου έτους και εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Την απόρριψη των Τούρκων πολιτών γνωρίζει ο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, εν όψει των προεδρικών εκλογών του επομένου έτους και εν μέσω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων της χώρας.

Με βάση τα ευρήματα της δημοσκοπικής έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία Metropoll, ο Ερντογάν πρόκειται να ηττηθεί στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με το ισχύον συνταγματικό καθεστώς, οι προεδρικές εκλογές διεξάγονται σε δύο γύρους και ο Μανσούρ Γιαβάς, δήμαρχος της Άγκυρας, συγκεντρώνει το 50,3% των πολιτικών προτιμήσεων των πολιτών απέναντι στον σημερινό Πρόεδρο, το ποσοστό του οποίου ορίζεται μόλις στο 36,4%. Με αντίπαλο τον Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, ο Ερντογάν συγκεντρώνει 39,4% έναντι 46,7% ου λαμβάνει ο Ιμάμογλου. Την εκλογική αποτυχία γεύεται ο Ερντογάν και έναντι του Μεράλ Ακσενέρ. Ο επικεφαλής του Καλού Κόμματος λαμβάνει 43.2& έναντι 40,9% του νυν Προέδρου, ο οποίος συγκεντρώνει 40,5% με αντίπαλο τον Κεμάλ Κιλιζντάρογου, που λαμβάνει 42,7%.

Και η δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Gezici είναι απογοητευτική για τον Ερντογάν.

Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 28 και 29 Μαΐου με συνεντεύξεις 1570 ατόμων σε 14 επαρχίες. Σύμφωνα με την έρευνα, στην ερώτηση Ποιος θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της Τουρκίας, Το 51,6% απάντησε η Συμμαχία του Έθνους δηλαδή Η συμμαχία της αντιπολίτευσης, ενώ την κυβερνητική συμμαχία επέλεξε 48,4%.

Ο Ερντογάν ηττάται, και σε αυτήν την δεύτερη δημοσκόπηση, τόσο έναντι του δημάρχου Άγκυρας, όσο και απέναντι στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, οι οποίοι συγκεντρώνουν 50,3% και 40,6% αντιστοίχως.

Και στις δύο έρευνες οι πολίτες φέρονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι με την οικονομική κατάστασή τους και με τα δημόσια οικονομικά της χώρας. Ο πληθωρισμός έχει φθάσει στο δυσθεώρητο 73% και η τουρκική λίρα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, σε μια χώρα, η οποία στηρίζεται κυρίως στις εισαγωγές της. Οι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με προβλήματα αδιαφάνειας και κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ, παράλληλα, καλούνται να πληρώνουν καθημερινά περισσότερα, προκειμένου να αντιμετωπίζουν τις αυξήσεις σε μια σειρά αγαθών, όπως είναι, επί παραδείγματι, η βενζίνη, η τιμή της οποίας έχει αυξηθεί κατά περίπου 260%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments