Κόσμος

Πεντάγωνο: Ο Πούτιν έχει σχέδια για μεγάλο μέρος, αν όχι για όλη την Ουκρανία

Πεντάγωνο: Ο Πούτιν έχει σχέδια για μεγάλο μέρος, αν όχι για όλη την Ουκρανία
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι οι αρχικοί στόχοι του Ρώσου προέδρου για κατάληψη ολόκληρης της Ουκρανίας δεν έχουν εγκαταλειφθεί

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πιθανότατα εξακολουθεί να θέλει να καταλάβει ένα μεγάλο τμήμα, αν όχι ολόκληρη την Ουκρανία, αλλά αναγκάστηκε να περιορίσει τους τακτικούς στόχους του στον πόλεμο, δήλωσε την Τρίτη, ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Κόλιν Καλ κι ενώ είναι σε εξέλιξη η 111η ημέρα ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι έχει σχέδια για ένα σημαντικό τμήμα της Ουκρανίας, αν όχι για ολόκληρη τη χώρα. Ωστόσο, δεν νομίζω ότι μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους», δήλωσε ο Κάλ, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Κέντρο για τη Νέα Αμερικανική Ασφάλεια.

«Μπορεί να έχει κέρδη σε επίπεδο τακτικής, εδώ και εκεί. Οι Ουκρανοί αντέχουν. Δεν νομίζω ότι οι Ρώσοι έχουν την ικανότητα να επιτύχουν αυτούς τους μεγαλεπήβολους στόχους».

Ρωσία: Απαγόρευση εισόδου σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους

Σε δεκάδες Βρετανούς δημοσιογράφους, εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης αλλά και στελέχη της αμυντικής βιομηχανίας έχει απαγορευτεί η είσοδος στη Ρωσία.

Δημοσιογράφοι από οργανισμούς μέσων ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των Sky News, BBC News, The Guardian και The Times είναι μεταξύ όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα απαγόρευσης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η απαγόρευση ήταν απάντηση στις δυτικές κυρώσεις και την πίεση στα κρατικά μέσα ενημέρωσης της στο εξωτερικό. Ανέφερε επίσης ότι οι δημοσιογράφοι συμμετείχαν σε «σκόπιμη διάδοση ψευδών και μονόπλευρων πληροφοριών για τη Ρωσία και τα γεγονότα στην Ουκρανία και το Ντονμπάς».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments