Πολιτική

Χατζηδάκης: Αλλαγές στο «πρώτο ένσημο»

Χατζηδάκης: Αλλαγές στο «πρώτο ένσημο»
Χατζηδάκης: Μια αποφασιστικής σημασίας τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας έρχεται να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Μια αποφασιστικής σημασίας τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας έρχεται να τροποποιήσει τις ρυθμίσεις αναφορικά με το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας.

Ιδιαίτερα, με τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας, αποφασίζεται η τροποποίηση στις ρυθμίσεις για το πρόγραμμα επιδοτούμενων θέσεων εργασίας για νέους από δεκαοκτώ έως είκοσι εννέα ετών, χωρίς προηγούμενη προϋπηρεσία, με την ονομασία «Πρώτο Ένσημο», για τους πρώτους έξι μήνες από την πρόσληψή τους.

Πιο ειδικά, σύμφωνα με την τροπολογία αυτή του Κωστή Χατζηδάκη, το ύψος της χορηγούμενης επιδοτήσεως θα ανέρχεται πλέον σε τρεις χιλιάδες εξακόσια (3.600) ευρώ για ένα χρονικό διάστημα έξι μηνών, από χίλια διακόσια (1.200) ευρώ που ίσχυε, για κάθε θέση εργασίας.

Ποσό χιλίων οκτασίων (1.800), από εξακόσια (600) ευρώ που ίσχυε, θα καταβάλλεται απευθείας στον νεοπροσλαμβανόμενο νέο, ενώ ποσό χιλίων οκτακοσίων (1.800) ευρώ, από εξακόσια (600) ευρώ που ίσχυε, θα καταβάλλεται απευθείας στον εργοδότη του νεοπροσλαμβανόμενου νέου, για την κάλυψη ενός μέρους της μισθολογικής δαπάνης.

Είναι ακόμη αξιοσημείωτο ότι το εν λόγω πρόγραμμα, όπως αυτό τροποποιείται με τις υπό ψήφιση διατάξεις, έχει διάρκεια έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους και μέχρι εξαντλήσεως το προϋπολογισθέντος χρηματικού ποσού.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments