Διεθνή

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1 δις. δολαρίων

ΗΠΑ: Νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 1 δις. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος αναμένεται, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα, να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 1 δις. δολαρίων

Ο Λευκός Οίκος αναμένεται, ενδεχομένως ακόμη και σήμερα, να ανακοινώσει ένα νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, ύψους 1 δις. δολαρίων, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Στα όπλα που θα δοθούν στο Κίεβο περιλαμβάνονται αντιπλοϊκά πυραυλικά συστήματα και βλήματα για το πυροβολικό και τα χόβιτζερ. Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν κάλεσε τις χώρες της Δύσης να «εντείνουν» τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία, ώστε να μπορέσει η χώρα να αμυνθεί απέναντι στις ρωσικές δυνάμεις.

«Η Ουκρανία βρίσκεται σε σημείο καμπής στο πεδίο της μάχης. Πρέπει επομένως να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες ώστε να μπορέσει να αμυνθεί», δήλωσε από την έδρα του ΝΑΤΟ, στη σύνοδο των χωρών της «ομάδας επαφής» που συγκρότησαν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν το Κίεβο.

Ζελένσκι: Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται οδυνηρές απώλειες σε Σεβεροντονέτσκ και Χάρκοβο

Ο ουκρανικός στρατός υφίσταται οδυνηρές απώλειες στις μάχες με τους Ρώσους εισβολείς τόσο στο Σεβεροντονέτσκ όσο και στο Χάρκοβο, παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Ζελένσκι τόνισε επίσης ότι η χώρα του χρειάζεται επειγόντως σύγχρονα αντιπυραυλικά συστήματα, συμπληρώνοντας πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να καθυστερούν οι εταίροι την παράδοση των συγκεκριμένων οπλικών συστημάτων.

Σε μια ομιλία αργά το βράδυ, είπε επίσης ότι η Ουκρανία χρειάζεται σύγχρονα αντιπυραυλικά όπλα τώρα, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις χώρες εταίρους να καθυστερήσουν την παράδοση. Ορισμένοι ρωσικοί πύραυλοι αποφεύγουν την άμυνα και προκαλούν θύματα.

Η Ουκρανία είπε ότι οι δυνάμεις της εξακολουθούν να προσπαθούν να εκκενώσουν αμάχους από το Σιεβιεροντόνετσκ, αφού η Ρωσία κατέστρεψε την τελευταία γέφυρα προς την πόλη, το τελευταίο στάδιο μιας μάχης εβδομάδων στην περιοχή του Ντονμπάς που η Μόσχα προσπαθεί να καταλάβει.

“Οι πιο σκληρές μάχες, όπως και πριν, είναι στο Σεβεροντονέτσκ και σε άλλες κοντινές πόλεις και κοινότητες. Οι απώλειες, δυστυχώς, είναι οδυνηρές”, δήλωσε ο Ζελένσκι και συνένισε “Αλλά πρέπει να παραμείνουμε δυνατοί – η διατήρηση ισχυρών είναι τόσο κρίσιμης σημασίας στο Ντονμπάς. Όσο περισσότερες απώλειες υποστεί ο εχθρός εκεί, τόσο λιγότερη δύναμη θα έχει για να συνεχίσει την επιθετικότητά του”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments