Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Συζήτηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ
Στην έξοδο της χώρας από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας προτίμησε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για να εκκινήσει τη συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Πιο συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η έξοδος της Ελλάδας από την ενισχυμένη εποπτεία κλείνει για τη χώρα μας έναν δωδεκαετή κύκλο πόνου. «Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι και θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουμε. Ένας 12ετης κύκλος περιπέτειας για την Ελλάδα κλείνει», ανέφερε ο πρωθυπουργός.
Την εποχή μας αλλάζουν πάρα πολλά, το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Μέσα από την πανδημία γεννήθηκαν σημαντικές ευκαιρίες για την Ευρώπη και τη χώρα μας. Χωρίς την πανδημία δεν θα είχε συμφωνήσει η Ευρώπη σε ένα όργανο κοινού δανεισμού που μας ωφέλησε, κι αυτή ήταν μια τομή από την πανδημία, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ο πόλεμος πριν έναν χρόνο φαινόταν αδιανόητος. Πέρα από την τραγικότητα της καταστροφής μιας χώρας από τη βάρβαρη επίθεση, τεράστιες επιπτώσεις υπάρχουν και στην αγορά ενέργειας και το φάσμα επισιτιστικής κρίσης. Είμαστε πια σε περιβάλλον πληθωρισμού, όμοιο του δεν έχουμε ξαναζήσει εδώ και 40 χρόνια. Θα βιώσουμε ένα περιβάλλον απότομα αυξημένων επιτοκίων για να συγκρατηθεί ο πληθωρισμός, αυτό θα μας επηρεάσει όλους, επεσήμανε και πρόσθεσε πως παρά το ότι έχουμε το μεγαλύτερο χρέος, είμαστε σε καλύτερο σημείο από άλλες χώρες της νότιας Ευρώπης χάρη στα μέτρα που ελήφθησαν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κι επειδή το «Brand» Ελλάδα έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κάτι που έχει αντανάκλαση και στην επιχειρηματικότητα».
Για την επενδυτική βαθμίδα
Αισιόδοξος ότι το 2023 η Ελλάδα θα αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός κάτι το οποίο έχει επισημάνει πολλές φορές και ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Υπεύθυνη για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την επιμέλεια της πολιτικής ύλης, με καθημερινή παρακολούθηση των πολιτικών εξελίξεων και της κυβερνητικής δραστηριότητας. Διαπιστευμένη πολιτική συντάκτρια με πολυετή εμπειρία σε τηλεοπτικά, έντυπα και ψηφιακά μέσα ενημέρωσης. Διαθέτει εξειδίκευση στην πολιτική ανάλυση, τη διαχείριση πολιτικού περιεχομένου και τον συντονισμό δημοσιογραφικών ομάδων.
Απόφοιτος Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης & Δημοσιογραφίας, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Κικίλιας από Κάλυμνο: «Το νησί πρέπει να έχει σταθερή ακτοπλοϊκή σύνδεση όλο τον χρόνο»
Στην ενίσχυση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καλύμνου, τις παρεμβάσεις που έγιναν για τη στήριξη της ΑΝΕ, αλλά και στην καθιέρωση τετραετών διαγωνισμών για τις άγονες γραμμές αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, κατά την επίσκεψή του στην Κάλυμνο, όπου υποδέχθηκε στο λιμάνι τον Ελληνοαμερικανό βουλευτή, Γκας Μπιλιράκη και πολυμελή αμερικανική αποστολή.
Μιχαηλίδου: Από τα σχόλια των πολιτών έγιναν συγκεκριμένες αλλαγές στον Προσωπικό Βοηθό
Ολοκληρώθηκε σήμερα η δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Προσωπικός Βοηθός, Πρώιμη Παρέμβαση και λοιπές ενεργητικές πολιτικές για άτομα με αναπηρία, ρυθμίσεις στεγαστικής πολιτικής και άλλες διατάξεις».
Ανδρουλάκης: «Η ακρίβεια είναι ένας σιωπηλός φόρος» – Οι τρεις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το εισόδημα
Ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" τοποθετήθηκε για την ακρίβεια ως "σιωπηλό φόρο" στο εισόδημα κάθε πολίτη και δεσμεύτηκε για 3 παρεμβάσεις
Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διαλύεται μόνος του» – Πυρά κατά Τσίπρα, αιχμές για Πολάκη και μήνυμα πολιτικής επανεκκίνησης
Ο πρόεδρος των Δημοκρατών εμφανίζεται αποφασισμένος να αφήσει πίσω το παρελθόν, αποδίδοντας την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια την ηγετική του ομάδα και όχι στη δική του αποχώρηση. Παράλληλα υπερασπίζεται μια νέα πολιτική κουλτούρα, μακριά – όπως λέει – από την τοξικότητα και τις προσωπικές εμπάθειες.