Πολιτική

Να χαίρεσαι με την καταστροφή του άλλου

Να χαίρεσαι με την καταστροφή του άλλου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Η έκφραση προέρχεται από την Γερμανία και οι Γερμανοί χρησιμοποιούν τον όρο «Schadenfreude»

Η έκφραση προέρχεται από την Γερμανία και οι Γερμανοί χρησιμοποιούν τον όρο «Schadenfreude». Αναφέρεται ουσιαστικά στο αίσθημα της χαιρεκακίας, σε αυτήν την ιδιαίτερη, όσο και σκοτεινή, χαρά  που νιώθει κάποιος με την ατυχία ή την αστοχία κάποιου άλλου.

Τυπική της φυλής των καρβουνόψυχων, η χαιρεκακία ερμηνεύεται ως χαρά που νιώθει ένας άνθρωπος με την ατυχία που παθαίνει κάποιος λόγω των εσφαλμένων του ενεργειών ή παραλείψεων. Οι δηλώσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή την έξοδο από την ελεγχόμενη εποπτεία που πέτυχε η παρούσα Κυβέρνηση, ήρθαν να μας την υπενθυμίσουν, παρά την εντελώς αντίθετη φορά των γεγονότων.

Κι όμως, χθες το Eurogroup, η ανεπίσημη σύσκεψη των Υπουργών Οικονομικών της ζώνης του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος, αποφάνθηκε πως η οικονομία της Ελλάδας βρίσκεται σε ικανοποιητική πορεία. Σε αυτό συμβάλλουν η προσέλκυση ξένων επενδύσεων, η δρομολόγηση και προώθηση αλλαγών στη διοικητική μηχανή του κράτους, η αναπτυξιακή της τάση. Έτσι, το Eurogroup έλαβε την απόφαση σχετικά με την έξοδο της Ελλάδας από την εποπτεία σε δύο μήνες, τον Αύγουστο του 2022. 

Η πατρίδα μας είχε οδηγηθεί στην σύναψη της πρώτης διεθνούς δανειακής σύμβασης τον Μάιο του 2010, καίτοι είχαν προηγηθεί μέτρα λιτότητας και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών από την τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γ. Παπανδρέου.

Τον Φεβρουάριο 2015 η Ελλάδα θα ολοκλήρωνε την εκπλήρωση των υποχρεώσεων, οι οποίες προέκυπταν από το Δεύτερο Μνημόνιο. Η Κυβέρνηση συνεργασίας Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς διαβεβαίωναν πως το Δεύτερο Μνημόνιο θα έληγε εντός του 2015. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα υποσχόταν στους Έλληνες πολίτες την κατάργηση των μνημονιακών υποχρεώσεων με ένα νόμο και ένα άρθρο και κατάφερε να ανέλθει στην κυβερνητική εξουσία, κερδίζοντας την Νέα Δημοκρατία υπό τον Αντώνη Σαμαρά.

Αντί, όμως, για την κατάργηση του Δεύτερου Μνημονίου, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπέγραψε ένα Τρίτο Μνημόνιο ύψους 290 δισεκατομμυρίων ευρώ και όλη η δημόσια περιουσία πέρασε στο Υπερταμείο για 99 χρόνια.

Κάθε κοινωνικά ευαίσθητος και στοιχειωδώς φιλόπατρις πολιτικός παράγοντας χαιρετίζει την έξοδο της Χώρας από την εποπτεία των δανειστών. Όλοι, πλην Λακεδαιμονίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments