Διεθνή

Πούτιν: “Η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της”

Πούτιν: “Η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: "Η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της", δήλωσε σήμερα [21/6] ο Ρώσος πρόεδρος

“Η Ρωσία θα ενισχύσει περαιτέρω τις ένοπλες δυνάμεις της”, δήλωσε σήμερα [21/6] ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σημειώνοντας πως αυτό γίνεται να για είναι η χώρα του προστατευμένη από εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους.

«Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να ενισχύουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εν δυνάμει στρατιωτικές απειλές και κινδύνους», είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι οι νέοι διηπειρωτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι «Σαρμάτ» που δοκιμάσθηκαν πρόσφατα και οι οποίοι μπορούν να φέρουν 10 και πλέον πυρηνικές κεφαλές και συστήματα παραπλάνησης θα είναι έτοιμοι για να χρησιμοποιηθούν στο τέλος του έτους.

Καλεί τον πρεσβευτή της ΕΕ στη Μόσχα για τη διέλευση του Καλίνινγκραντ

 Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει την Τρίτη τον πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μόσχα Μάρκους Έντερερ σχετικά με την απαγόρευση από τη Λιθουανία της διαμετακόμισης εμπορευμάτων υπό τις κυρώσεις της ΕΕ μέσω του Καλίνινγκραντ, σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Καλίνινγκραντ.

Το Βίλνιους απαγόρευσε τη διαμετακόμιση εμπορευμάτων υπό τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του λιθουανικού εδάφους προς και από τον ρωσικό θύλακα που βρίσκεται μεταξύ Λιθουανίας και Πολωνίας, επικαλούμενος τους κανόνες κυρώσεων της ΕΕ.

«Αυτή είναι, φυσικά, μια κατάσταση που μπορεί να επιλυθεί με διπλωματικά μέσα», δήλωσε στη ρωσική τηλεόραση ο Άντον Αλιχάνοφ, κυβερνήτης του Καλίνινγκραντ. «Από όσο γνωρίζω, ο Μάρκους Έντερερ, ο πρεσβευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Ρωσία, θα κληθεί (την Τρίτη) στο υπουργείο Εξωτερικών… και θα ενημερωθεί για τις κατάλληλες συνθήκες που εμπλέκονται εδώ».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments