Nέα της αγοράς

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ασύλου Ανιάτων και των Διευθύνσεων Καθαριότητας

Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Ασύλου Ανιάτων και των Διευθύνσεων Καθαριότητας
Με την υπογραφή του Μνημονίου τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ασύλου τρεις ροές ανακύκλωσης με κάδους ανακύκλωσης, κάδους βιοαποβλήτων και ειδικούς κάδους συλλογής μελανοδοχείων/τόνερ που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία του ιδρύματος.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022 μεταξύ του Αντιδημάρχου Καθαριότητας – Ανακύκλωσης & Μηχανολογικού κυρίου Νικολάου Αβραμίδη και της Προέδρου του Ασύλου Ανιάτων κυρίας Ιωάννας Ηλιάδη. Σκοπός του Μνημονίου αποτελεί η υιοθέτηση και υλοποίηση του προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης των βιοαποβλήτων, των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας (πλαστικό, χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο) και των μελανοδοχείων του Ασύλου Ανιάτων.

Συγκεκριμένα, με την υπογραφή του Μνημονίου τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Ασύλου τρεις ροές ανακύκλωσης με κάδους ανακύκλωσης, κάδους βιοαποβλήτων και ειδικούς κάδους συλλογής μελανοδοχείων/τόνερ που προκύπτουν από την καθημερινή λειτουργία του ιδρύματος. Πρόκειται για την εφαρμογή της διαλογής στην πηγή, τον πλέον δόκιμο τρόπο συλλογής, με σκοπό την επίτευξη υψηλής ποιότητας ανακύκλωσης αλλά και την αύξηση των ποσοστών προετοιμασίας για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση.

Η εφαρμογή του προγράμματος εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων θα προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας στο περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία. Ακόμα, επιδιώκει την προώθηση της ιεράρχησης στη διαχείριση των αποβλήτων και της δραστικής μείωσης αυτών που τελικά οδηγούνται στην υγειονομική ταφή. Τέλος, θα οδηγήσει στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των εργαζομένων του Ασύλου, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκπαίδευση του προσωπικού από συνεργάτη του Αντιδημάρχου.

Η Πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων κυρία Ιωάννα Ηλιάδη δήλωσε σχετικά:

«Συγχαρητήρια στον Αντιδήμαρχο Αθηναίων κύριο Νικόλαο Αβραμίδη για την υπέροχη αυτή πρωτοβουλία. Η οικολογική συνείδηση είναι υποχρέωση όλων μας και με την υπογραφή του Μνημονίου, η εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων θα αποτελέσει καθημερινά για εμάς βασική προτεραιότητα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε κάθε υλικό, οργανικό απόβλητο και ανακυκλώσιμο είδος που σε άλλη περίπτωση θα κατέληγε στον κάδο σύμμεικτων απορριμμάτων, προς όφελος του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας.»

Λίγα λόγια για το Άσυλο Ανιάτων

Είναι το πρώτο φιλανθρωπικό σωματείο που ιδρύθηκε στην Ελλάδα και λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1893 χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το 1972, ίδρυσε το Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων (ΙΠΧΠ), που εδρεύει στην Κυψέλη με στόχο την περίθαλψη ασθενών οι οποίοι πάσχουν από ανίατες ασθένειες, παραπληγίες, τετραπληγίες, εγκεφαλοπάθειες, σκλήρυνση κατά πλάκας και παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος. Η δομή αυτή αποτελεί πρότυπο για την δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα στον τόπο μας, προσφέρει στους ασθενείς 24ωρη υποστήριξη και απασχολεί 110 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων (ιατρούς, φυσίατρους, φυσικοθεραπευτές, νοσοκόμους, εργασιοθεραπευτές, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.) Σκοπός του είναι η βελτίωση του επιπέδου ζωής των συνανθρώπων μας που πάσχουν από κινητική αναπηρία (επίκτητη ή κληρονομική). Στο σύνολο των 128 χρόνων λειτουργίας του, έχει φροντίσει και περιθάλψει με στοργή περίπου 8.000 περιθαλπόμενους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments