Ελλάδα

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στη χώρα μας – εξετάζεται άλλο ένα ύποπτο

Ευλογιά των πιθήκων: Τρία τα κρούσματα στη χώρα μας – εξετάζεται άλλο ένα ύποπτο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ευλογιά των πιθήκων: Στα τρία κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας

Στα τρία κρούσματα από την ευλογιά των πιθήκων στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, με την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ

Στη χώρα μας έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, Πέμπτη (23/06/22), τρία εισαγόμενα περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων (monkeypox), σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Επίσης, αναμένεται να ολοκληρωθεί ο εργαστηριακός έλεγχος ενός επιπλέον ασθενούς με ιστορικό πρόσφατου ταξιδιού, για τον οποίο ο αρχικός έλεγχος δείγματος για είδη non-variola orthopox ιών (στα οποία συγκαταλέγεται και ο ιός της ευλογίας των πιθήκων) ήταν θετικός.

Ο κίνδυνος εμφάνισης της νόσου παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διασποράς της νόσου, επισημαίνει ο ΕΟΔΥ. Τέλος, διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων σε νησί των Κυκλάδων. Ο Οργανισμός αναφέρεται στο περιστατικό του Βρετανού τουρίστα, ο οποίος διακομίστηκε από τη Νάξο στο νοσοκομείο «Αττικόν», για να διαπιστωθεί τελικά, ότι πάσχει από ανεμοβλογιά.

Ανεμοβλογιά τελικά το ύποπτο κρούσμα από τη Νάξο

Με ανεμοβλογιά κι όχι με ευλογιά των πιθήκων, όπως αρχικά εκτιμήθηκε,  νοσηλεύεται ο Βρετανός τουρίστας, ο οποίος εμφάνισε συμπτώματα ενώ βρισκόταν για διακοπές στη Νάξο.

Ο άνδρας είχε αντιμετωπιστεί ως ύποπτο κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων από τις αρχές της εβδομάδας, όταν προσήλθε σε Κέντρο Υγείας της Νάξου με πυρετό. Οι γιατροί τότε έκριναν πως έπρεπε να γίνει αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Σημειώνεται πως η αεροδιακομιδή κρίθηκε αναγκαία, καθώς εντοπίστηκαν στο δέρμα του εξανθήματα και είχε ανεβάσει πυρετό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments