Διεθνή

H Nike αποχωρεί πλήρως από τη ρωσική αγορά

H Nike αποχωρεί πλήρως από τη ρωσική αγορά

Πηγή Φωτογραφίας: ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Για τη Nike, η οποία λαμβάνει λιγότερο από το 1% των εσόδων της από την Ουκρανία και τη Ρωσία μαζί, η κίνηση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική και όχι ουσιαστική ως προς τα αποτελέσματά της

Η αμερικανική εταιρεία αθλητικών ειδών NIKE αποφάσισε να αποχωρήσει πλήρως από τη Ρωσία, τρεις μήνες αφότου ανέστειλε τις δραστηριότητες της στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που κοινοποίησε σήμερα 23 Ιουνίου μέσω e-mail. Η NIKE είχε ανακοινώσει στις 3 Μαρτίου ότι θα αναστείλει προσωρινά τη λειτουργία όλων των καταστημάτων που ανήκουν στη ΝΙΚΕ και λειτουργούν στη Ρωσία ως απάντηση στις ενέργειες της Μόσχας στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι όσα παραμείνουν ανοιχτά θα λειτουργούν από ανεξάρτητους συνεργάτες. Σήμερα, μαζί με άλλες μεγάλες δυτικές μάρκες, όπως η McDonald’s και η Google, επιβεβαίωσαν ότι θα εγκαταλείψουν εντελώς τη χώρα.

Για τη Nike, η οποία λαμβάνει λιγότερο από το 1% των εσόδων της από την Ουκρανία και τη Ρωσία μαζί, η κίνηση αυτή είναι σε μεγάλο βαθμό συμβολική και όχι ουσιαστική ως προς τα αποτελέσματά της. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει ότι η ΝΙΚΕ δεν ανανέωσε τις συμφωνίες με τον μεγαλύτερο δικαιοδόχο (franchisee) στην Ρωσία, την εταιρεία Inventive Retail Group (IRG), η οποία λειτουργεί 37 καταστήματα με το σήμα Nike στη Ρωσία μέσω της θυγατρικής της Up And Run.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments