Διεθνή

Ουκρανία: Συνολικά 4 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ

Ουκρανία: Συνολικά 4 τραυματίες από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα [25/6] σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι.

Έξι πύραυλοι ερρίφθησαν από την Μαύρη Θάλασσα, τέσσερις έπληξαν την στρατιωτική βάση ενώ δύο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν προτού πλήξουν τον στόχο τους, διευκρίνισε ο Κοζίτσκι.

Πλήγμα στην στρατιωτική βάση εκπαίδευσης κοντά στην Γιαβορίβ τον Μάρτιο προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο πόλεμος συμπληρώνει 4 μήνες – Σφοδρές μάχες μαίνονται νότια της Σεβεροντονιέτσκ

Ρωσικές δυνάμεις έφθασαν στα όρια της πόλης Λισιτσάνσκ, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολής Ουκρανίας, πάντως απωθήθηκαν από τα ουκρανικά στρατεύματα, ανέφερε χθες Πέμπτη το γενικό επιτελείο στο Κίεβο.

«Οι στρατιώτες μας σταμάτησαν την επίθεση (των Ρώσων) προς την κατεύθυνση νοτίων προαστίων της Λισιτσάνσκ, κατάφεραν απώλειες στον εχθρό και τον ανάγκασαν να υποχωρήσει», σύμφωνα με τους ουκρανούς στρατηγούς, σύμφωνα με τους οποίους οι ρωσικές δυνάμεις κινητοποιούν εφεδρείες για να συνεχίσουν την επίθεση.

Ρωσική επίθεση κοντά στην κοινότητα Μπορίβσκε, ανατολικά του ποταμού Ντονέτς, επίσης απωθήθηκε, σύμφωνα με το ουκρανικό γενικό επιτελείο. Πρόκειται για τον ποταμό που χωρίζει τη Λισιτσάνσκ από τη δίδυμη πόλη Σεβεροντονιέτσκ. Μόσχα

Η απώλεια των δύο πόλεων θα αποτελούσε βαρύ πλήγμα για την ουκρανική πλευρά στις εχθροπραξίες στο ανατολικό τμήμα της χώρας. Καθώς ο πόλεμος συμπληρώνει τέσσερις μήνες σήμερα, η Μόσχα προελαύνει, αργά αλλά σταθερά, στην περιοχή αυτή. Νωρίτερα το ουκρανικό γενικό επιτελείο αναγνώρισε ότι οι δυνάμεις του περικυκλώθηκαν στα χωριά Ζολότε και Χίρσκε, νότια της Λισιτσάνσκ.

Στην κατεύθυνση της Σεβεροντονιέτσκ «ο εχθρός κατέλαβε τις κοινότητες Λοσκουτίβκα και Ράι-Ολεξάντριβκα», ανέφερε μέσω Facebook. Οι ουκρανικές μονάδες έχουν μια σήραγγα πλάτους 4 χιλιομέτρων για να αποσυρθούν από τον καταυλισμό των εργαζομένων σε ορυχεία στο Ζολότε. Ορισμένες μονάδες αποσύρθηκαν «πιθανόν για να αποφύγουν την περικύκλωση», ανέφερε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter. Σύμφωνα με φιλορώσους αυτονομιστές, το χωριό ήδη ελέγχεται από τα ρωσικά στρατεύματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments