Ελλάδα

Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών – Ένας τραυματίας και δύο προσαγωγές

Εξάρχεια: Επιθέσεις με μολότοφ κατά αστυνομικών – Ένας τραυματίας και δύο προσαγωγές

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Εξάρχεια: Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής [26/6], στην περιοχή των Εξαρχείων

Επιθέσεις με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής [26/6], στην περιοχή των Εξαρχείων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδες ατόμων πραγματοποίησαν καταδρομικές επιθέσεις, από τα μεσάνυχτα έως περίπου τις 2:00 τα ξημερώματα, στις οδούς Ζωοδόχου Πηγής, Κωλέττη, Χαριλάου Τρικούπη και Μπουμπουλίνας.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ προσήχθησαν δύο άτομα.

Σημειώνεται, επίσης, από τις επιθέσεις προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Εγκληματική οργάνωση εξαπατούσε εταιρείες – Πάνω από 2,5 εκατ. τα κέρδη από την παράνομη δράση της

Στην εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης τα μέλη της οποίας ενέχονται σε περιπτώσεις εξαπάτησης εταιρειών – επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας προχώρησε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης έπειτα από πολύμηνη και επιστάμενη έρευνα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 29 μελών του κυκλώματος (ημεδαποί ηλικίας 29 έως 65 ετών) σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, υπεξαίρεση, απάτη σε βαθμό κακουργήματος από κοινού, κατ΄επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση νομοθεσίας περί επιταγών και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι διευθύνοντες την εγκληματική οργάνωση (3 ηγετικά στελέχη), ίδρυσαν συνολικά εννέα εταιρείες – μορφώματα (Μονοπρόσωπες Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες – Μ.Ι.Κ.Ε.) σε ονόματα μελών της ή χρησιμοποίησαν τέσσερις προϋπάρχουσες εταιρείες και ενοικίαζαν αποθηκευτικούς χώρους και γραφεία προκειμένου να προσδίδουν κύρος και να δημιουργείται η εικόνα υγιών εταιρειών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments