Διεθνή

Φρίκη στο Τέξας: Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό

Φρίκη στο Τέξας: Δεκάδες μετανάστες βρέθηκαν νεκροί μέσα σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό

Πηγή Φωτογραφίας: bbc-reuters

Στο φορτηγό που είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του, δεν λειτουργούσε ο κλιματισμός και δεν υπήρχε πόσιμο νερο.

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι, που πιστεύεται ότι είναι μετανάστες, βρέθηκαν νεκροί σε ένα εγκαταλελειμμένο φορτηγό στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής είπε ότι 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, μεταφέρθηκαν επίσης στο νοσοκομείο.

Οι επιζώντες υπέφεραν από θερμοπληξία και θερμική εξάντληση.

Το Σαν Αντόνιο, το οποίο απέχει 250 χιλιόμετρα (150 μίλια) από τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, είναι μια σημαντική οδός διέλευσης για τους λαθρεμπόρους.

Οι έμποροι ανθρώπων συχνά χρησιμοποιούν φορτηγά για να μεταφέρουν μετανάστες χωρίς έγγραφα αφού τους συναντήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές, αφού καταφέρουν να περάσουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Είχαν οικογένειες…και πιθανότατα προσπαθούσαν να βρουν μια καλύτερη ζωή», είπε ο δήμαρχος του Σαν Αντόνιο Ρον Νίρενμπεργκ. «Δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια φρικτή, ανθρώπινη τραγωδία».

Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης έφτασαν αρχικά στο σημείο περίπου στις 18:00 τοπική ώρα (23:00 GMT) αφού ανταποκρίθηκαν στις αναφορές για έναν νεκρό, είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της πυροσβεστικής του Σαν Αντόνιο Τσαρλς Χουντ.

“Δεν πρέπει να ανοίξουμε ένα φορτηγό και να δούμε στοίβες από πτώματα εκεί μέσα. Κανείς από εμάς δεν έρχεται στη δουλειά και το φαντάζεται αυτό”, είπε.

Πρόσθεσε ότι το όχημα, το οποίο είχε εγκαταλειφθεί από τον οδηγό του, δεν λειτουργούσε κλιματισμό και δεν υπήρχε πόσιμο νερό μέσα του.

Τρία άτομα κρατούνται και η έρευνα έχει παραδοθεί σε ομοσπονδιακούς πράκτορες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments