Οδηγός

Voucher διακοπών: 32.000 πάσο χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για Βόρεια Εύβοια και Σάμο

Voucher διακοπών: 32.000 πάσο χωρίς εισοδηματικά κριτήρια για Βόρεια Εύβοια και Σάμο

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Voucher διακοπών: Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τις επιδοτούμενες διακοπές

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για 32.000 voucher σε Βόρεια Εύβοια και Σάμο. Αιτήσεις άμεσα θα πρέπει να υποβάλουν όσοι το επιθυμούν να ταξιδέψουν Ιούλιο σε Σάμο ή Βόρεια Εύβοια και να επωφεληθούν της επιδότησης «North Evia-Samos Pass», την οποία θα λάβουν μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας στο κινητό τους. Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022, η κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού που καθορίζει τις λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση της δράσης «’Αυλη Ψηφιακή Κάρτα για τη στήριξη του Τουρισμού – North Evia-Samos Pass».

Το ύψος της άυλης χρεωστικής κάρτας ανέρχεται σε 150 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και σε 300 ευρώ για τη Σάμο. Μόνο για τον μήνα Αύγουστο, τα αντίστοιχα ποσά διαμορφώνονται σε 100 ευρώ και 200 ευρώ αντίστοιχα. Η άυλη ψηφιακή κάρτα υλοποιείται κατά το πρότυπο των καρτών Freedom Pass και Fuel Pass.

Ποιοι και πως συμμετέχουν

  •  Αφορά όσους θέλουν να ταξιδέψουν στη Βόρεια Εύβοια, τα ποσά επιδότησης ανέρχονται σε 150 ευρώ εκτός αν επιλέξουν να πάνε Αύγουστο (2η φάση) οπότε και δικαιούνται επιδότηση 100 ευρώ
  • Όσοι επιλέξουν τη Σάμο, η επιδότηση είναι 300 ευρώ, εκτός από τον Αύγουστο που είναι 200
  • Δεν τίθεται κανένα εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο
  • Η επιδότηση δίδεται αποκλειστικά σε άυλη χρεωστική κάρτα, όχι σε ΙΒΑΝ

Πως θα γίνουν οι αιτήσεις

  •  αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά από το gov.gr ή σε ΚΕΠ
  • αιτήσεις για τον Ιούλιο ξεκινούν από σήμερα και τυπικά λήγουν 30 Ιουνίου –αν και αναμένεται ότι μπορεί να δοθεί ολιγοήμερη παράταση.
  • για Αύγουστο (Φάση 2) αιτήσεις θα γίνονται από Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 έως και Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022
  • για Σεπτέμβριο οι αιτήσεις ξεκινούν από Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022 έως και Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022
  • για Οκτώβριο αιτήσεις γίνονται από Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 έως και Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022
  •  επειδή δεν υπάρχει εισοδηματικό ή περιουσιακό κριτήριο, τα voucher θα διατεθούν σε όποιον προλάβει πριν εξαντληθούν, ασχέτως αν είναι πχ εργαζόμενος ή συνταξιούχος, ΑμΕΑ κλπ

Το ειδικό αυτό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, είναι ανεξάρτητο από τα υπόλοιπα δύο προγράμματα που ξεκινούν μέσα στον Ιούλιο, το νέο ανανεωμένο δηλαδή πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους», συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ και το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού, ο προϋπολογισμός του οποίου είναι επίσης αυξημένος και ανέρχεται φέτος στα 35 εκατ. ευρώ.

Η ανοιχτή πρόσκληση για τους Έλληνες και ξένους επισκέπτες δεν περιορίζεται στο μοντέλο ήλιος και θάλασσα, καθώς ήδη έχουν χαραχτεί δεκάδες μονοπάτια για τους λάτρεις των περιηγήσεων, ενώ ένα πιστοποιημένο οινοποιείο και ένα τυροκομείο περιμένουν τους επισκέπτες για ιδιαίτερες ξεναγήσεις στα μυστικά του κρασιού και του γάλακτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments