Κόσμος

Στόλτενμπεργκ: “Έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία η Ελλάδα”

Στόλτενμπεργκ: “Έτοιμη να διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία η Ελλάδα”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Στόλτενμπεργκ: Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προσφέρει πλοία για να συμβάλει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που τελούν υπό ρωσικό αποκλεισμό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ

Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να προσφέρει πλοία για να συμβάλει στην εξαγωγή σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που τελούν υπό ρωσικό αποκλεισμό, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ κατά την τρίτη και τελευταία ημέρα των εργασιών της συνόδου κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Μαδρίτη.

«Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη θα διαθέσει πλοία για την εξαγωγή των σιτηρών από την Ουκρανία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανακοίνωσε επίσης ότι το πρωτόκολλο της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα υπογραφεί την Τρίτη.

Στη συνέχεια το πρωτόκολλο εισδοχής θα πρέπει να επικυρωθεί από τα εθνικά κοινοβούλια των 30 χωρών μελών της Συμμαχίας, ώστε να επιτραπεί στις δύο χώρες να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ και να διέπονται από την ρήτρα της συλλογικής άμυνας.

Σύνοδος ΝΑΤΟ: Βγήκε η Ελλάδα κερδισμένη;

Δεν έχουν περάσει παρά μόλις λίγες ώρες από το τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη με το γενικό κλίμα από τις διήμερες συναντήσεις των ηγετών του κόσμο να προκαλεί «γλυκόπικρα» συναισθήματα για τη χώρα μας.

Ειδικότερα, μπορεί μεν η Τουρκία, μία χώρα σταθερά προσηλωμένη σε αυτά που χρόνια απαιτεί από Ε.Ε και ΝΑΤΟ, να «έκανε πίσω» αναφορικά με το ζήτημα της ένταξης στη Συμμαχία Σουηδίας και Φινλανδίας, όμως  με το πρώτο φως της ημέρας και τις αρχικές διαρροές όλα δείχνουν ότι πήρε σημαντικά ανταλλάγματα για να προβεί σε μία ακόμη «κυβίστηση».

Η προφορική καταδίκη εκ μέρους των δύο χωρών (Σουηδία και Φινλανδία) του PKK και οι δεσμεύσεις για έκδοση 33 υπόπτων για τρομοκρατία, μόνο με θετικό μάτι δεν έγιναν δεκτές στα Κοινοβούλια των χωρών, με την αντιπολίτευση κυριολεκτικά να «τους στήνει» στον τοίχο για την πιθανότητα συνεργασίας με ένα κράτος – τρομοκράτη και καταπατητή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι το αυταρχικό καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments