Διεθνή

Nord Stream: Η ενέργεια στα πρόθυρα… κρίσης – Αναζήτηση αερίου από άλλες χώρες

Nord Stream: Η ενέργεια στα πρόθυρα… κρίσης – Αναζήτηση αερίου από άλλες χώρες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Nord Stream: Η ενεργειακή κρίση έχει θέσει πολλές χώρες σε... κρίση και άπαντες ψάχνουν τον τρόπο για να τη δυνατότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου

Η ενεργειακή κρίση έχει θέσει πολλές χώρες σε… κρίση και άπαντες ψάχνουν τον τρόπο για να τη δυνατότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου, μιας και η στρόφιγγα από τη Ρωσία έχει κλείσει και αναζητούν τρόπους για εύρεση άλλων πόρων.

Μία από τις χώρες είναι η Ιταλία, η οποία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%, είπε ο Ιταλός υπουργός Οικολογικής Μετάβασης Ρομπέρτο Τσινγκολάνι.

«Ο αγωγός Nord Stream, όπως ανακοίνωσε η Ρωσία, θα μείνει κλειστός για δυο εβδομάδες, για συντήρηση. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει ακόμη λιγότερο φυσικό αέριο και οι τιμές θα αυξηθούν», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia.

«Η αγορά του αερίου είναι κερδοσκοπική και θα γίνει μια νέα προσπάθεια, όσο γίνεται μεγαλύτερης αποθήκευσης», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Ρομπέρτο Τσινγκολάνι, τέλος, τόνισε ότι «η Ιταλία έχει καλύψει το 60% της δυνατότητας αποθήκευσης αερίου και θέλει να φτάσει στο 90%. Ένα ποσοστό που, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ρώμης, αποτελεί έναν ρεαλιστικό στόχο».

Απόρριψη αιτήματος από τη Gazprom

Η ρωσική εταιρία παραγωγής φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε ότι η παροχή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σημείου εισαγωγής Σουντζά στην Ουκρανία καταγράφηκε σήμερα στα 42,15 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm), έναντι 42,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων χθες.

Μία αίτηση για την παροχή ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του σημείου εισαγωγής Σοκράνοβκα, απορρίφτηκε ξανά από την Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Gazprom.

ΕΕ: Ενεργειακό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Τα κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πλήττονται σοβαρά από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και την επακόλουθη ενεργειακή κρίση, απέναντι στην οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύθηκε να συντάξει ένα ειδικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης

Συγκεκριμένα, η Commission δεσμεύθηκε να προβεί στη σύνταξη ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης, προκειμένου να βοηθήσει τις χώρες-μέλη να συνεχίσουν να αποφεύγουν την εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Σύμφωνα με την Ούρσουλα Φον Ντεν Λάιεν, Πρόεδρος της Commission, η εν λόγω πρωτοβουλία θα στηριχθεί στις κινήσεις της ΕΕ για την εξάλειψη του ρωσικού άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα δώσει μια νέα ώθηση σε όλο το συγκρότημα των κρατών – μελών  για την επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως είναι η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments