Ελλάδα

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Live η ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ
Η έκτακτη ενημέρωση έγινε από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη και Δημήτρη Παρασκευή

Στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης και ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Παρασκευής .

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, η Ελλάδα είναι δεύτερη μετά την Κύπρο στον αριθμό τεστ ανά 100.000 πληθυσμό. «Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τη θετικότητα, τα περισσότερα κράτη είναι στο βαθύ κόκκινο ή σε μια απόχρωση του κόκκινου. Υπάρχει και αύξηση στα κρούσματα άνω των 65 ετών στην πλειοψηφία των κρατών της ΕΕ. Τα περισσότερα κράτη δεν είναι στο κόκκινο σε ό,τι αφορά τις νοσηλείες. Και στις ΜΕΘ είναι καλή η εικόνα στην Ελλάδα» ανέφερε στη συνέχεια ο κ. Ζαούτης.

Η Ελλάδα, είπε, παραμένει σε χαμηλά επίπεδα στις εισαγωγές ΜΕΘ ανά 100.000 πληθυσμού.

Κατά τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, τα στελέχη του κορωνοϊού που «σαρώνουν» στην Ευρώπη είναι οι ΒΑ4 και ΒΑ5 της Όμικρον.  Αναφερόμενος στις δυο νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Όμικρον, η Ελλάδα είναι πάνω από 50% της μετάλλαξης.

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Παρασκευής μίλησε για τις περιοχές της Ελλάδας που παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, λόγω της ενεργής τουριστικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν.

Αυτές είναι οι:

  • Ιόνιο
  • Νότιο Αιγαίο,
  • Κρήτη
  • και Αττική

Η μεγαλύτερη αύξηση καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24. Αυτό που παρατηρείται, επίσης, είναι η αύξηση των επαναλοιμώξεων. Μάλιστα, υπάρχει αύξηση των νοσηλειών ωστόσο το θετικό είναι ότι αυτό δεν έχει μεταφραστεί σε αύξηση των διασωληνωμένων.

Το διάστημα από την αύξηση των κρουσμάτων μέχρι την αύξηση των νοσηλειών στις ΜΕΘ είναι 12 με 15 ημέρες.

Στο κύμα της πανδημίας που βρισκόμαστε, όπως τονίστηκε, έχουν περάσει 28 ημέρες και δεν έχει φανεί ακόμη σημαντική αύξηση στις νοσηλείες στις ΜΕΘ. Αυτό δείχνει, σύμφωνα με τους καθηγητές, ότι πρόκειται για ένα ήπιο κύμα.

Ενδεχομένως η έξαρση με την παραλλαγή Όμικρον να είναι ακόμη πιο ήπια σε σχέση με άλλες εξάρσεις, σημειώθηκε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments