Διεθνή

ΕΕ: Δέσμευση για μεγάλη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

ΕΕ: Δέσμευση για μεγάλη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: theneweuropean

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), Οντίλ Ρενό – Μπάσο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που γίνεται τούτες τις μέρες στο Λουγκάνο της Ελβετίας δεσμεύθηκε για ισχυρή οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρή οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία εξέφρασε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ), Οντίλ Ρενό – Μπάσο, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας, που γίνεται τούτες τις μέρες στο Λουγκάνο της Ελβετίας. Για την Ρενό – Μπάσο, είναι σημαντικό να ξεκινήσει τώρα η ανάκαμψη της Ουκρανίας.

Πιο ειδικά, η Ρενό – Μπάσο υπογράμμισε τη σημασία της άμεσης έναρξης προετοιμασίας για την ανάκαμψη της Ουκρανίας και τόνισε ότι, όσο περισσότερη υποστήριξη λάβει τώρα η Ουκρανία, τόσο πιο εύκολη και αποτελεσματική θα είναι η ανάκαμψή της.

Η EΤΑΑ είναι έτοιμη να αυξήσει τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με την πρόεδρό της, και θα αυξήσει σημαντικά τη χρηματοδότηση, δεδομένου μάλιστα ότι η ανάκαμψη θα απαιτήσει μεγαλύτερη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και άμεσες ξένες επενδύσεις.

Είναι, ακόμη, σημαντικό πως, από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι είναι ηθικό καθήκον της διεθνούς κοινότητας να βοηθήσει την Ουκρανία να ανακάμψει.

«Το έργο που έχουμε μπροστά μας είναι κολοσσιαίο. […] Αυτό δεν είναι μόνο προς το συμφέρον μας – είναι επίσης προς το συμφέρον μας – αλλά είναι επίσης ηθικό καθήκον, ηθική μας υποχρέωση”, δήλωσε η φον ντερ Λάιεν στο Λουγκάνο.

«Η Ουκρανία θα χρειαστεί θαρραλέες μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συμβαδίζουν με επενδύσεις. […] Η Ουκρανία θα πρέπει να αποκαταστήσει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη και να προσελκύσει περισσότερα κεφάλαια από το εξωτερικό. Η Ουκρανία θα πρέπει να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο για τους πολίτες της. Και η Ουκρανία θα να προχωρήσει στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση», συμπλήρωσε.

«Οι προκλήσεις είναι τεράστιες, χωρίς καμία αμφιβολία – αλλά δεν είναι ανυπέρβλητες. Η Ουκρανία μπορεί να βγει από αυτόν τον πόλεμο σε μια πορεία προς μια ισχυρότερη και πιο σύγχρονη χώρα με εκσυγχρονισμένο δικαστικό σύστημα, με ισχυρότερους θεσμούς, με ισχυρό ιστορικό για την καταπολέμηση της διαφθοράς Αλλά και με μια πιο πράσινη, πιο ψηφιακή και πιο ανθεκτική οικονομία», κατέληξε η πρόεδρος της Commission.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments