Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δείτε live την ομιλία

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Δείτε live την ομιλία
Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Πολλαπλά μηνύματα για την Τουρκία, το δημοψήφισμα του 2015, την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα περιελάμβανε η ομιλία του πρωθυπουργού.

“Καμία άλλη κοινωνία δεν υπέφερε τόσο”

“Αλλά το τίμημα ήταν βαρύ κλειστές τράπεζες, capital controls και ένα τρίτο αχρείαστο Μνημόνιο που μας οδήγησε σε νέο κύκλο λιτότητας. Καμία άλλη κοινωνία δεν υπέφερε τόσο” τόνισε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας αιχμές για την περίοδο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

“Η Ελλάδα του 2022 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2015. Εκείνες οι εικόνες έσβησαν οριστικά. Εδώ και τρία χρόνια ο τόπος έχει νέα κυβέρνηση που οδηγεί την πατρίδα σε νέα εποχή. Πρωταγωνιστεί στην ανάπτυξη, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση των επενδύσεων. Απελευθερωμένη από το καθεστώς της ενισχυμένης εποπτείας” αναφέρθηκε.

Για την Τουρκία

«Στους έωλους ισχυρισμούς απαντά η πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο ενώ στη δική της προκλητικότητα αντιτάσσουμε την δική μας ετοιμότητα. Στην ανατολική Μεσόγειο δεν χρειαζόμαστε νέους αναθεωρητισμούς και αναβιώσεις αυτοκρατικών φαντασιώσεων» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Είμαστε με την ειρήνη και το διεθνές δίκαιο γι’ αυτό και στεκόμαστε απέναντι στον εισβολέα που παραβίασε τα σύνορα. Είμαστε με τη δημοκρατία γι’ αυτό και αντιδρούμε στον δεσποτισμό. Είμαστε με τη δικαιοσύνη και γι’ αυτό βοηθάμε τον αδύναμο. Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι καμπή για την Ευρώπη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην αρχή της αναφοράς του στο θέμα της Τουρκίας με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments