Πολιτισμός

Το Sani Festival γίνεται φέτος 30 ετών και το γιορτάζει με 385 συναυλίες

Το Sani Festival γίνεται φέτος 30 ετών και το γιορτάζει με 385 συναυλίες

Πηγή Φωτογραφίας: Smooth Radio- Εuronews

Φέτος το Sani Festival θα διεξαχθεί από το Σάββατο 9 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 20 Αυγούστου

Το Sani Festival γίνεται φέτος 30 ετών. Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις: μουσικοί θρύλοι και νέοι δημιουργοί από όλον τον κόσμο, Έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, ανηφορίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival. Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο.

Φέτος το φεστιβάλ θα διεξαχθεί από το Σάββατο 9 Ιουλίου μέχρι και το Σάββατο 20 Αυγούστου

Στο επίκεντρο της φετινής γιορτής είναι βέβαια η επετειακή συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου, του Andrea Bocelli. Ο Λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί όμως και αρκετές ξένες και ελληνικές συναυλίες. Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που αποτελούν το πρόγραμμα: Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof.

Η ροκ και ποπ μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο ενός θεσμού που συνεχώς εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments