Αθλητισμός

FIFA: Αθώοι Πλατινί και Μπλάτερ για την υπόθεση απάτης

FIFA: Αθώοι Πλατινί και Μπλάτερ για την υπόθεση απάτης

Πηγή Φωτογραφίας: lefigaro-afp

Ο πρώην πρόεδρος της FIFA και το πρώην αφεντικό της UEFA αθωώθηκαν από τις κατηγορίες για «απάτη, άδικη διαχείριση, παραβίαση εμπιστοσύνης και πλαστογραφία τίτλων»

Τέλος στη σαπουνόπερα της υπόθεσης Πλατινί – Μπλάτερ, μπήκε με απόφαση της ελβετικής δικαιοσύνης.

Ο Μισέλ Πλατινί και ο πρώην πρόεδρος της FIFA, Ελβετός Σεπ Μπλάτερ, αθωώθηκαν την Παρασκευή στην Ελβετία για την υπόθεση απάτης που το 2015 γκρέμισε τις φιλοδοξίες του Γάλλου να φτάσει στην κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

 Το Ομοσπονδιακό Ποινικό Δικαστήριο της Μπελιντσόνα δεν ακολούθησε τις επιταγές της εισαγγελίας, η οποία είχε ζητήσει στα μέσα Ιουνίου, αντίστοιχα, ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών με αναστολή, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι ισχυρίστηκαν ότι είναι αθώοι.

O Σεπ Μπλάτερ και ο Μισέλ Πλατινί αθωώθηκαν για την υπόθεση της δήθεν άδικης πληρωμής δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (1,9 εκατ. ευρώ) που έκανε ο πρώτος στον δεύτερο, τον Φεβρουάριο του 2011.

Ο πρώην Ελβετός πρόεδρος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), 86 ετών, και ο Γάλλος πρώην επικεφαλής της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών (UEFA), 67 ετών, αφέθηκαν ελεύθεροι από τις κατηγορίες για «απάτη, άδικη διαχείριση, παραβίαση εμπιστοσύνης και ψευδείς τίτλους “.

Ο πρώην νούμερο 10 των Μπλε δεν υποχρεούται επίσης να επιστρέψει 2,229 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στη FIFA, κληθείς από το TPF να ενεργήσει με ”  πολιτικό τρόπο  “.

«  Η πλήρης αθώωση του πελάτη μου είναι η μόνη σωστή έκβαση αυτής της ποινικής διαδικασίας», δήλωσε ο Ντόμινικ Νέλλεν, δικηγόρος του  Πλατινί. Το δικαστήριο αξιολόγησε σωστά τα στοιχεία και τελικά τερμάτισε αυτή την ανείπωτη ποινική διαδικασία. Ένα ουδέτερο δικαστήριο τελικά διαπίστωσε ότι δεν είχε διαπραχθεί κανένα έγκλημα σε αυτή την υπόθεση. Ο πελάτης μου έχει ανακουφιστεί από το αποτέλεσμα» .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments