Πολιτική

Στυλιανίδης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Στυλιανίδης: Η κλιματική κρίση είναι εδώ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Στυλιανίδης: Ο Χρήστος Στυλιανίδης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή - CLIMPACT, για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του CLIMPACT.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, παραβρέθηκε σε εκδήλωση του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή – CLIMPACT, για τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης του CLIMPACT. «Εργαλείο» για την αναβάθμιση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και τη δημιουργία ενός σύγχρονου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων αποτελούν τα επιστημονικά δεδομένα, όπως ανέφερε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στυλιανίδης: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ»

«Για εμάς στο υπουργείο, η επιστημονική τεκμηρίωση και γνώση είναι η βάση οποιασδήποτε διαχείρισης του κινδύνου. Πρώτος στόχος είναι η εθνική βάση δεδομένων και δεύτερος να υπάρξει ένας τέτοιος διάλογος, που να δίνει συγκεκριμένες πρακτικές απαντήσεις στη διαχείριση του κινδύνου, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης. Έτσι, όπως είπε, γίνεται συζήτηση για μνημόνιο κατανόησης με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, καθώς επίσης και για αντίστοιχα μνημόνια και με το Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και με το ΑΠΘ. Καταλυτική σημασία έχει και η ενεργή συμμετοχή των επιστημόνων στην Εθνική Στρατηγική για την Κλιματική Κρίση: «Η κλιματική κρίση είναι εδώ σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Χρειαζόμαστε τα επιστημονικά δεδομένα και την επιστημονική τεκμηρίωση και όχι τον εμπειρισμό και τον αυτοσχεδιασμό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments