Πολιτική

Υπουργείο Εξωτερικών: “Επιθετική ενέργεια του Μπαχτσελί – Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική αποδοκιμασία”

Υπουργείο Εξωτερικών: “Επιθετική ενέργεια του Μπαχτσελί – Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική αποδοκιμασία”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Υπουργείο Εξωτερικών: Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στον προκλητικό χάρτη που έλαβε Ντεβλέτ Μπαχτσελί, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι "επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα"

Άμεση ήταν η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στον προκλητικό χάρτη που έλαβε Ντεβλέτ Μπαχτσελί από τους Γκρίζους Λύκους, ο οποίος απεικονίζει την Κρήτη, αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ως τμήμα της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως είναι “επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα”.

«Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απολυτά καταδικαστέα», σημειώνουν διπλωματικές πηγές και συνεχίζουν:

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκιά της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτής πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Σημειώνεται ότι χθες, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) επισκέφτηκε την «έδρα» των Γκρίζων Λύκων και σε συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής τους, ο Μπαχτσελί παρέλαβε από τον τύποις αρχηγό της οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, πίνακα με τον χάρτη του Αιγαίου, που δείχνει τα ελληνικά νησιά, ακόμη και την Κρήτη, να περιλαμβάνονται στην τουρκική επικράτεια με κόκκινο χρώμα.

Χάρτης με την Κρήτη τμήμα της Τουρκίας

Σε μία εκτός ορίων προκλητική κίνηση προέβη ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, έλαβε ως δώρο έναν πίνακα με χάρτη που παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

κρητη2Μετά το τέλος της συνάντησης ο -τυπικός- αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται ως τουρκικά,  τα νησιά του Αιγαίου και την Κρητη.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments