Διεθνή

Ουκρανία: 7.000 Ουκρανοί αγνοούμενοι στρατιωτικοί από την έναρξη του πολέμου

Ουκρανία: 7.000 Ουκρανοί αγνοούμενοι στρατιωτικοί από την έναρξη του πολέμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Περίπου 7.000 στρατιωτικοί αγνοούνται στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από τεσσεράμισι μήνες, σύμφωνα με το Κίεβο

Περίπου 7.000 στρατιωτικοί αγνοούνται στην Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής πριν από τεσσεράμισι μήνες, σύμφωνα με το Κίεβο. Ανάμεσά τους είναι στρατιώτες, μέλη της εθνικής φρουράς και της συνοριακής φρουράς, καθώς και αξιωματικοί των πληροφοριών, δήλωσε σήμερα στην κρατική τηλεόραση ο Όλεχ Κοτένκο, επίτροπος της Ουκρανίας για τους αγνοούμενους.

Η πλειοψηφία των αγνοουμένων εικάζεται ότι βρίσκονται υπό ρωσική αιχμαλωσία. Μόνο ο στρατός έχει καταγράψει περίπου 2.000 στρατιώτες ως αγνοούμενους.

Η Ρωσία διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου και ισχυρίζεται ότι έχει αιχμαλωτίσει περισσότερους από 6.000 Ουκρανούς από τότε. Κανένα από τα στοιχεία αυτά δεν μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Φόβος αύξησης του λαθρεμπορίου όπλων στην Ουκρανία

Στην ενίσχυση της συνεργασίας με τη Μολδαβία προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος στα σύνορα της χώρας με την Ουκρανία, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος λαθρεμπορίου όπλων.

Η Ευρωπαία επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός «κόμβου υποστήριξης για την εσωτερική ασφάλεια και τη διαχείριση των συνόρων στη Μολδαβία», χώρα υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ, στη διάρκεια συνόδου στην Πράγα Ευρωπαίων υπουργών Εσωτερικών με τους ομολόγους της της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Πρόκειται για ένα πλαίσιο ανταλλαγής πληροφοριών και αστυνομικής συνεργασίας επί του πεδίου στο οποίο συμμετέχουν οι χώρες μέλη της ΕΕ, η Μολδαβία και η Ουκρανία, καθώς και η Europol και η Frontex. ukraine-war

Η πρώτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τη συμμετοχή 12 χωρών μελών ήταν αφιερωμένη στο λαθρεμπόριο όπλων. «Έχουμε κάποιες ενδείξεις για λαθρεμπόριο», επεσήμανε η Γιόχανσον. «Γνωρίζουμε πόσα όπλα υπάρχουν στην Ουκρανία και φυσικά δεν είναι όλα πάντα σε καλά χέρια», πρόσθεσε.

Η ΕΕ ανησυχεί ότι θα επαναληφθεί το σενάριο με τον πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία. «Πάντα είχαμε προβλήματα λαθρεμπορίου όπλων από (αυτή την περιοχή) προς όφελος του οργανωμένου εγκλήματος που τροφοδοτεί τη βία των εγκληματικών δικτύων στην ΕΕ», υπογράμμισε η Σουηδή επίτροπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments