Διεθνή

Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν για Συρία και εξαγωγές σιτηρών

Πούτιν: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ερντογάν για Συρία και εξαγωγές σιτηρών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: Επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος της Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Επικοινωνία είχαν ο Ρώσος πρόεδρος της Βλάντιμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογο του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου αναφέρθηκαν στη Συρία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την εγκαθίδρυση ασφαλών διαδρόμων για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ως προς το ζήτημα της Συρίας και την νέα επιχείρηση που έχει προαναγγείλει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Ρωσία έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή της.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η οποία υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ κυρίως για την καταπολέμηση των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Βομβαρδισμοί στα ανατολικά του Χάρκοβο από τους Ρώσους στρατιώτες

Για μία ακόμα φορά οι Ρώσοι στρατιώτες στρέφονται εναντίων του Χάρκοβο, μιας και άνοιξαν πυρ με πυροβολικό, πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών και άρματα μάχης στην περιοχή γύρω από τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και βομβάρδισε πόλεις στα ανατολικά, σύμφωνα με όσα αναφέρει το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας έπειτα από ένα πλήγμα που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 18 άνθρωποι σε μια πολυκατοικία.

Ρουκέτα έπληξε ένα πενταόροφο κτίριο κατοικιών στην Τσάσιβ Γιαρ προχθές, Σάββατο, το βράδυ, εγκλωβίζοντας επίσης μέσα στα ερείπια περίπου 24 ανθρώπους, ανέφερε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών. Οι διασώστες είναι σε φωνητική επαφή με δύο ανθρώπους που έχουν παγιδευθεί στα ερείπια, ανέφερε.

Η επίθεση είναι μέρος της προσπάθειας της Ρωσίας να καταλάβει το σύνολο της επαρχίας Ντονέτσκ, που αποτελεί μέρος της βιομηχανικής περιφέρειας Ντονμπάς μαζί με την επαρχία Λουχάνσκ, όπου η Μόσχα ανακήρυξε τη νίκη της νωρίτερα αυτόν τον μήνα. ukraine-school-explosion

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε πως η Ρωσία έχει εξαπολύσει 34 αεροπορικά πλήγματα από το Σάββατο, ενώ ο αρχηγός του ουκρανικού γενικού επιτελείου, Αντρίι Γέρμακ, δήλωσε πως η Μόσχα πρέπει να χαρακτηριστεί κράτος που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία λόγω του βομβαρδισμού της πολυκατοικίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments