Διεθνή

Τζόνσον: Δεν εκφράζει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του

Τζόνσον: Δεν εκφράζει τη στήριξή του σε κάποιον από τους υποψήφιους αντικαταστάτες του

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ερώτηση που του τέθηκε για τους υποψήφιους της διαδοχή του, αρνήθηκε σήμερα [11/7] να πάρει θέση για κάποιον συγκεκριμένο

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε ερώτηση που του τέθηκε για τους υποψήφιους της διαδοχή του, αρνήθηκε σήμερα [11/7] να πάρει θέση για κάποιον συγκεκριμένο, λέγοντας ότι δεν θέλει να πλήξει τις πιθανότητές τους.

«Δεν θα ήθελα να πλήξω τις πιθανότητες κάποιου προσφέροντας τη στήριξή μου», δήλωσε ο Τζόνσον στην πρώτη εμφάνισή του στους δημοσιογράφους από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει. Παράλληλα, ο εκπρόσωπός του δήλωσε ότι ο Τζόνσον δεν σχεδιάζει να επιβάλει έκτακτο φόρο στα κέρδη των εταιριών παραγωγής ηλεκτρισμού πριν αποχωρήσει από τη θέση του πρωθυπουργού.

Ερωτηθείς εάν ο έκτακτος φόρος που εισάγεται για τους παραγωγούς πετρελαίου και αερίου θα επεκταθεί στις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρισμού, ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν θα επιδιώξουμε να ορίσουμε νέες πολιτικές ή σημαντικές δημοσιονομικές αποφάσεις. Άρα δεν υπάρχουν σχέδια για κάτι τέτοιο».

«Θα συνεχίσουμε να αξιολογούμε το μέγεθος των κερδών και να εξετάζουμε τα κατάλληλα βήματα αλλά δεν υπάρχουν σχέδια να εισαχθεί ή να επεκταθεί αυτό σε εκείνη την ομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη μάχη της διαδοχής Τζόνσον και η Λιζ Τρας – Στους 11 οι διεκδικητές

Στην κούρσα της διαδοχής του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία των Συνητρητικών, μπήκε σήμερα και η βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας, ανεβάζοντας τον αριθμό των υποψηφίων “διαδόχων” σε 11.

Η Τρας, η οποία κατείχε υπουργικές θέσεις σε πολλά κυβερνητικά τμήματα, όπως το εμπόριο, η δικαιοσύνη και το υπουργείο Οικονομικών, είπε ότι θα μειώσει τους φόρους και θα διατηρήσει μια σκληρή γραμμή έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιδιώκει να αντικαταστήσει τον Τζόνσον, που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, μετά την “ανταρσία” και τις μαζικές παραιτήσεις υπουργών του, εξαιτίας σειράς σκανδάλων. Οι εκλογικοί κανόνες για την ηγεσία αναμένεται να καθοριστούν εντός της ημέρας με στόχο να βρεθεί ο διάδοχος μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Υπό την ηγεσία μου, θα άρχιζα να μειώνω τους φόρους από την πρώτη μέρα για να αναλάβω άμεσα μέτρα για να βοηθήσω τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν το κόστος ζωής», έγραψε η Τρας στην Daily Telegraph. «Δεν είναι σωστό να επιβάλλουμε φόρους τώρα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments