Πολιτική

Ανδρουλάκης για ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία: Αν ο λαός κλείσει την πόρτα εμείς δε θα τους βάλουμε από το παράθυρο

Ανδρουλάκης για ΣΥΡΙΖΑ Νέα Δημοκρατία: Αν ο λαός κλείσει την πόρτα εμείς δε θα τους βάλουμε από το παράθυρο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανδρουλάκης για ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία: Για μια σειρά θεμάτων όπως η ακρίβεια, οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ενεργειακά, τα εθνικά θέματα αλλά και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης

Για μια σειρά θεμάτων όπως η ακρίβεια, οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα ενεργειακά, τα εθνικά θέματα αλλά και τα σενάρια των πρόωρων εκλογών αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι «Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να βάλει φρένο στην εκλογολογία που ο ίδιος δημιούργησε και αυτό είναι ένα δείγμα αναξιοπιστίας. Δεν μπορεί να καταγγέλλει ότι δημιουργούν άλλοι την εκλογολογία όταν ανακοίνωνε υποψηφίους καθημερινά», τόνισε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Δήλωσε ότι το δίλημμα των επόμενων εκλογών «είναι ανανέωση ή μια από τα ίδια» ενώ χαρακτηριστικά είπε ότι αν ελληνικός λαός «κλείσει την πόρτα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ εγώ δε θα τους βάλω από το παράθυρο». Στη συνέχεια εξήγησε: «Εάν αποδοκιμάσει ο ελληνικός λαός τον κ. Μητσοτάκη και τον κατακρυμνήσει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε 31 και πάρει λιγότερο και θέλουν αυτοί οι δύο άνθρωποι να τους βάλουμε από το παράθυρο, αυτό το σενάριο να το ξεχάσουν. Δεν θα χρησιμοποιεί το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου τις δημοσκοπήσεις κατά το δοκούν, γιατί βάσει των σημερινών ο λαός τους κλείνει την πόρτα».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο για συγκυβέρνηση ο κ. Ανδρουλάκης ξεκαθάρισε ότι όλα θα κριθούν από τα ποσοστά που θα λάβει το κόμμα του το βράδυ των εκλογών.

Για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

Για την κατάσταση στην οικονομία είπει ότι η Ελλάδα έχει τον 5ο χειρότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και σε μηνιαία βάση αύξησης τον 2ο. «Η ελληινκή οικονομία δεν δείχνει ανθεκτικότητα. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μια τεράστια επένδυση 43 δις.και μοίρασε πολλά λεφτά λάθος. Πάρα πολλοί πήραν τις επιστρεπτέες προκαταβολές χωρίς να το αξίζουν. Χωρίς κριτήρια και πολλοί δεν θα τα επιστρέψουν. Ο τρόπος που ανακάμπτει η ελληνική οικονομία συγκριτικά με τη δημοσιονομική επέκταση που έγινε είναι πολύ μικρότερος από το ρυθμό άλλων ευρωπαϊκών οικονομιών ανάλογων προβλημάτων», δήλωσε.

Ανέφερε ότι ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά έπρεπε να έχει μειωθεί σύμφωνα με τα έσοδα που έλαβε το κράτος και τόνισε ότι για ένα συγκεκριμένο διάστημα θα έπρεπε να υπάρξει μείωση στο φόρο τα καύσιμα.

Για την επιθετική ρητορική της Τουρκίας

Για τα ελληνοτουρκικά δήλωσε πως θα έπρεπε να είναι πιο σκληρή η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην Άγκυρα και πως στην ΕΕ η Ελλάδα έπρπε να θέσει στην πώληση όπλω την Τουρκία. «Ο κ. Μητσοτάκης έλεγε πως θα πάμε σε ήρεμα με τα νερά στην Τουρκία, τίποτα από αυτά δεν έγινε», εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments