Διεθνή

Ιταλία: Επιστολή 11 δημάρχων σε Ντράγκι – Τι ζητούν

Ιταλία: Επιστολή 11 δημάρχων σε Ντράγκι – Τι ζητούν

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Την επιστολή, συνυπογράφουν, μεταξύ των άλλων, οι δήμαρχοι Ρώμης, Βενετίας, Μιλάνου και Φλωρεντίας

Οι δήμαρχοι έντεκα μεγάλων πόλεων της Ιταλίας σε επιστολή τους προς τον Μάριο Ντράγκι του ζητούν να παραμείνει πρωθυπουργός της χώρας.

Στην αναλυτική επιστολή, την οποία και συνυπογράφουν, μεταξύ των άλλων, οι δήμαρχοι Ρώμης, Βενετίας, Μιλάνου και Φλωρεντίας, υπογραμμίζουν ότι «στην φάση αυτή η Ιταλία χρειάζεται σταθερότητα» και ότι Μάριο Ντράγκι πρέπει να παραμείνει στη θέση του «διότι απέδειξε ότι διαθέτει αξιοπρέπεια και κύρος, σε πολιτικό και θεσμικό επίπεδο».

Την ίδια ώρα, αναμένεται η απόφαση του Κινήματος Πέντε Αστέρων, σχετικά με το αν θα αποσύρει, τελικά, τους υπουργούς του από την κυβέρνηση, ή αν θα επιχειρηθεί μια επαναπροσέγγιση με τον Μάριο Ντράγκι.

Η τελική στάση του κινήματος, μετά από σειρά συνεδριάσεων και εσωτερικών διαπραγματεύσεων, μπορεί να ανακοινωθεί απόψε (16.7.2022) ή και αύριο, μέχρι το μεσημέρι.

Το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, δε, συνεχίζει να ζητά από τον Μάριο Ντράγκι να συνεχίσει την πρωθυπουργική αυτή εμπειρία, και να παρουσιαστεί, την Τετάρτη στην γερουσία, δίνοντας βάρος στους επόμενους, βασικής σημασίας στόχους της κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά την κεντροδεξιά παράταξη, η Φόρτσα Ιτάλια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι τάσσονται υπέρ μιας δεύτερης κυβέρνησης Ντράγκι, αλλά χωρίς την συμμετοχή των «πεντάστερων», τους οποίους θεωρούν αφερέγγυους.

Οι περισσότεροι πολιτικοί αναλυτές, πάντως, υπογραμμίζουν ότι μέχρι αυτή την στιγμή, ο «σούπερ Μάριο» δεν έχει αλλάξει γνώμη και ότι προτίθεται να επιβεβαιώσει την απόφασή του να παραιτηθεί. Μια κίνηση η οποία θα οδηγούσε, κατά πάσα πιθανότητα, σε προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments