Διεθνή

Τουρκικό ΜΜΕ: Η Ελλάδα παράδεισος των τρομοκρατών της FETO

Τουρκικό ΜΜΕ: Η Ελλάδα παράδεισος των τρομοκρατών της FETO

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σαν παράδεισος των γκιουλενιστών, που είναι γνωστοί στην Τουρκία με το ακρωνύμιο FETO, παρουσιάζεται η Ελλάδα από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Σαν παράδεισος των γκιουλενιστών, που είναι γνωστοί στην Τουρκία με το ακρωνύμιο FETO, παρουσιάζεται η Ελλάδα από το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ιδιαίτερα, η Χώρα μας εμφανίζεται σαν προνομιακός χώρος υποδοχής των «τρομοκρατών» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Οι συντάκτες του δημοσιεύματος υπογραμμίζουν ότι «μετά την ηττημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία, η γειτονική Ελλάδα έγινε κορυφαίος προορισμός για μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Φετουλάχ (FETO) που διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «από τις 15 Ιουλίου 2016, σχεδόν 20.000 Τούρκοι πολίτες, κυρίως μέλη της FETO, πέρασαν στην Ελλάδα μέσω των νησιών του Αιγαίου ή Έβρου. Ενώ κάποιοι από αυτούς πήγαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, περίπου 9.000 από αυτούς ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην ίδια την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η τουρκική πολιτική ζωή κινείται γύρω από το ακρωνύμιο FETO, το οποίο η τουρκική κυβέρνηση και τα τουρκικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν για να περιγράψουν την «τρομοκρατική οργάνωση» του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο Γκιουλέν στάθηκε ένας χαρισματικός ιεροκήρυκας ενός σύγχρονου Ισλάμ, ο οποίος, ξεκινώντας από την ταραγμένη δεκαετία του 1970, έχτισε μια παγκόσμια αυτοκρατορία από ισλαμικά σχολεία και πολιτιστικά κέντρα. Ο Γκιουλέν εκμεταλλεύθηκε τη στροφή της Τουρκίας προς το Ισλάμ μετά το πραξικόπημα του 1980, την οποία ενίσχυσε η πρωθυπουργία του Τουργκούτ Οζάλ.

Ωστόσο, το απόγειο της ισχύος του ήταν η πρώτη δεκαετία της διακυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς το κίνημα του Γκιουλέν συμμάχησε με το AKP, το κόμμα του Ερντογάν, προκειμένου να διεισδύσουν από κοινού και να ελέγξουν τον κεμαλικό, μέχρι τότε, κρατικό μηχανισμό.

Έτσι, ενορχήστρωσαν από κοινού τις στημένες δίκες, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, όπως αυτή της Εργκενεκόν, εναντίον των κεμαλικών στρατηγών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments