Οικονομία

Power Pass: Ποιος είναι ο λόγος που τα χρήματα ήταν λιγότερα

Power Pass: Ποιος είναι ο λόγος που τα χρήματα ήταν λιγότερα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Power Pass: Ήδη από την Παρασκευή [15/7] ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος του Power Pass, μιας και τις τελευταίες ώρες αρκετοί έχουν λάβει το μήνυμα

Ήδη από την Παρασκευή [15/7] ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος του Power Pass, μιας και τις τελευταίες ώρες αρκετοί έχουν λάβει το μήνυμα, που τους ενημέρωσε για το ποσό που θα πάρουν.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, 1,9 εκατομμύρια αιτούντες έχουν ήδη λάβει το επίδομα και οι 600.000 που απομένουν θα πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα μόλις ολοκληρωθούν οι προαπαιτούμενοι έλεγχοι.

Πολλοί ήταν αυτοί, ωστόσο που διαμαρτυρήθηκαν καθώς το ποσό που τους πιστώθηκε ήταν ιδιαίτερα χαμηλό. Σύμφωνα με το OPEN, ο λόγος είναι πως οι πάροχοι ρεύματος εξέδωσαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2022, οι οποίοι δεν είναι οι τελικοί.

Υπενθυμίζεται πως το Power Pass αφορά λογαριασμούς ρεύματος της περιόδου Δεκέμβριος 2021 – Μάιο 2022 και αποκλειστικά στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Επίσης, από το επίδομα αφαιρέθηκε η κρατική επιδότηση που είχαν λάβει ορισμένοι καταναλωτές  για καταναλώσεις ρεύματος έως 300 κιλοβατώρες.

Το μήνυμα για τα χρήματα

Aπό τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα που έχουν υποβάλει την αίτησή τους, αναρτήθηκαν χθες ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν σήμερα, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ. Αν υπάρξει κάποια ανατροπή ή πρόβλημα με την καταβολή των χρημάτων, θα υπάρξει ενημέρωση.

Αυτή τη στιγμή αν μπείτε στο σύστημα το μήνυμα που θα σας εμφανίσει είναι αυτό που βλέπετε και χθες, δηλαδή, πως η αίτησή σας βρίσκεται Υπό εκκαθάριση.

Στη συνέχεια μέχρι να δείτε τα ποσά πιστωμένα θα εμφανιστούν τα εξής τρία μηνύματα:

  • «Προς αποστολή στο τραπεζικό ίδρυμα»: Το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα.
  • «Προς επεξεργασία από τραπεζικό ίδρυμα»: Η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω ΔΙΑΣ και αναμένεται από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.
  • «Εγκριθείσα»: Σημαίνει ότι έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Το μήνυμα («Εγκριθείσα») ενημερώνει ουσιαστικά ότι έχουν μπει τα χρήματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments