Διεθνή

Ερντογάν: Ζήτησε αντιεροπορικά συστήματα από Μακρόν

Ερντογάν: Ζήτησε αντιεροπορικά συστήματα από Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ερντογάν: Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον Μακρόν την αγορά αντιαεροπορικού συστήματος SAMP – T.

Την αγορά του αντιαεροπορικού συστήματος SΑΜΡ – Tο ζήτησε ο Ερντογάν από τον Γάλλο ομόλογό του, Εμμανουέλ Μακρόν, παρά τις συνεχείς κατηγορίες και απειλές που διατυπώνει εναντίον της Γαλλίας και του Γάλλου Προέδρου προσωπικά, ιδίως μετά την αμυντική και στρατιωτική συμμαχία που έχουν συνάψει ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ζήτησε από τον Μακρόν την αγορά αντιαεροπορικού συστήματος SAMP – T.

Πρόκειται για μία κίνηση ελιγμού εκ μέρους της Τουρκίας σχετικά με το ρωσικό σύστημα S – 400, ούτως ώστε να ζητήσει τη διακοπή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Με αυτόν τον τρόπο, η Άγκυρα εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ήταν ικανοποιημένες από τη στάση των Τούρκων.

Πιο αναλυτικά, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Θέλουμε να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στη φάση της υπογραφής για το SAMP-T. Θέλουμε να μπουν οι υπογραφές. Γιατί αυτό έχει μεγάλη σημασία για τα αμυντικά μας συστήματα. Στο θέμα αυτό με τον πρωθυπουργό (σ.σ.: της Ιταλίας) συμφωνήσαμε πλήρως, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όπως συμφωνήσαμε και με τον  Μακρόν. Εύχομαι το συντομότερο δυνατό να υπογράψουμε και να προχωρήσουμε»,

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments