Οικονομία

Σκρέκας: Μόνο μέσα στο 2022 έχουμε εξοικονομήσει πάνω από μισό δισ. ευρώ

Σκρέκας: Μόνο μέσα στο 2022 έχουμε εξοικονομήσει πάνω από μισό δισ. ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σκρέκας: "Μόνο μέσα στο 2022 έχουμε εξοικονομήσει πάνω από μισό δισ. ευρώ, επειδή η αύξηση της παραγωγής ενέργειας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μας επέτρεψε να εισαγάγουμε λιγότερο φυσικό αέριο, σε σχέση με περασμένες χρονιές".

“Μόνο μέσα στο 2022 έχουμε εξοικονομήσει πάνω από μισό δισ. ευρώ, επειδή η αύξηση της παραγωγής ενέργειας των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) μας επέτρεψε να εισαγάγουμε λιγότερο φυσικό αέριο, σε σχέση με περασμένες χρονιές”. Αυτό επισημαίνει, σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Αμετάθετος στόχος της κυβέρνησής μας, τονίζει ο υπουργός, παραμένει η Πράσινη Μετάβαση, την οποία υλοποιούμε παρά τις πρωτοφανείς δυσκολίες που προκαλεί ο οικονομικός πόλεμος που έχει κηρύξει η Ρωσία στην Ευρώπη, συνεπώς και στην Ελλάδα. Ήδη έχουμε τετραπλασιάσει τις εγκαταστάσεις Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας τα τελευταία τρία χρόνια, με διπλό αποτέλεσμα: Πρώτον να δώσουμε ώθηση στην αλλαγή του μείγματος παραγωγής ενέργειας υπέρ του Περιβάλλοντος και δεύτερον να επιτύχουμε σημαντική εξοικονόμηση στις τσέπες των πολιτών. Την πολιτική αυτή που οδηγεί στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας την πιστεύουμε, την υλοποιούμε και θα τη συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments