Διεθνή

Αμερικανίδα Γερουσιάστρια: Όχι F – 16 στην Τουρκία όσο απειλεί

Αμερικανίδα Γερουσιάστρια: Όχι F – 16 στην Τουρκία όσο απειλεί

Πηγή Φωτογραφίας: FORBES

Αμερικανίδα Γερουσιάστρια: Τον αποκλεισμό της πώλησης F – 16 στην Τουρκία ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η Ελληνοαμερικανίδα Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Νικόλ Μαλλιωτάκη

Τον αποκλεισμό της πώλησης F – 16 στην Τουρκία ανακοίνωσε σε συνέντευξή της η Ελληνοαμερικανίδα Γερουσιαστής των ΗΠΑ, Νικόλ Μαλλιωτάκη, αν ο γείτονάς μας δεν σταματήσει να διατυπώνει απειλές εναντίον της εδαφικής ανεξαρτησίας της Ελλάδας και να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας.

Αυτά τα δύο στοιχεία είναι οι θεμελιώδεις προϋποθέσεις, προκειμένου ο εξ Ανατολών γείτονάς μας να ελπίζει στο πρόγραμμα των F – 16.

Ειδικότερα, η Ν. Μαλλιωτάκη αναφέρθηκε στον πρόσφατο χάρτη Μπαχτσελί: «Πρόσεξα ότι η γενέτειρα του πατέρα μου, η Κρήτη, ήταν μέρος αυτού του χάρτη που ισχυρίζεται ότι είναι τουρκική, το οποίο είναι παντελώς εξοργιστικό και προσβλητικό και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα είναι εξοπλισμένη, ώστε να προστατεύσει τα νησιά της. Η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διατηρεί στρατό στα νησιά της, ειδικά όταν βλέπουμε όπως αυτή».

Η Ελληνοαμερικανίδα πρόσθεσε ακόμη ότι: «Στις Ηνωμένες Πολιτείες το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει την πώληση και όταν ο πρόεδρος φέρει αυτό το αίτημα στο Κογκρέσο, προσδοκώ ότι θα υπάρχει σημαντική διακομματική εναντίωση σχετικά με την έγκριση της πώλησης στην Τουρκία. (…) Η Τουρκία προβαίνει σε επιθετικές ενέργειες στην περιοχή, κάνουν υπερπτήσεις με στρατιωτικά αεροσκάφη πάνω από τα ελληνικά νησιά και, επίσης, παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και εμπλέκεται σε έρευνες στο Αιγαίο απειλώντας τις σχέσεις της με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ. Εμείς θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας σχετικά με το γιατί αυτή η πώληση δεν είναι καλή ιδέα, ειδικά σε μία περίοδο που η Τουρκία λειτουργεί επιθετικά».

Η Νικόλ Μαλλιωτάκη αναφέρθηκε ακόμα στους κοινούς αξιακούς τόπους Ελλάδας και Αμερικής: «Η Ελλάδα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ιστορικά πολύ δυνατές σχέσεις, όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Τόσα πολλά από τα ιδανικά και τις αξίες της Δημοκρατίας μας βασίζονται στην Ελλάδα και πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη σχέση μας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments