Διεθνή

Βρετανία- Διαδοχή Τζόνσον: Προβάδισμα Σουνάκ – Εκτός ο Τομ Τουγκεντάτ

Βρετανία- Διαδοχή Τζόνσον: Προβάδισμα Σουνάκ – Εκτός ο Τομ Τουγκεντάτ

Πηγή Φωτογραφίας: ββψ

Ο Ρίσι Σουνάκ κέρδισε από την χθεσινή αναμέτρηση επιπλέον 14 ψήφους, σε σύνολο 115

Ο Ρίσι Σουνάκ, ο πλουσιότερος πολιτικός στη βρετανική βουλή, είναι ο νικητής και του τρίτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών του κυβερνώντος κόμματος των Συντηρητικών, που υπόσχεται νέο πρωθυπουργό σε επτά εβδομάδες. Την Πέμπτη θα καθοριστεί η τελική δυάδα, ενώ το προγραμματισμένο debate στο Sky News, ακυρώθηκε μετά την άρνηση των δύο επικρατέστερων υποψηφίων να αντιπαρατεθούν δημόσια.

Ο Ρίσι Σουνάκ κέρδισε από την χθεσινή αναμέτρηση επιπλέον 14 ψήφους, σε σύνολο 115.

Η πρώην υπουργός Άμυνας, Πένι Μόρντοντ, έλαβε 82 ψήφους, η Κέμι Μπάντενοχ 58 και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας, 71.

Εκτός κούρσας τέθηκε χθες ο Τομ Τουγκεντάτ.

Εν τω μεταξύ, ο Μπόρις Τζόνσον ως επικεφαλής του τελευταίου υπουργικού συμβουλίου αναμένεται να επαινέσει την ανθεκτικότητα των σχολείων και του Εθνικού Συστήματος Υγείας στον καύσωνα που έπληξε το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η φημολογία ότι ο Ρίσι Σουνάκ, παντρεμένος με τη βαθύπλουτη Αξάτα Μέρθι έχει ενδεχομένως περιουσία μεγαλύτερη από αυτή της Βασίλισσας Ελισάβετ συντηρείται. Μάλιστα η εφημερίδα Daily Mail παρουσιάζει νέα δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία  τα 2/3 (το 69%) των Βρετανών πιστεύουν ότι οι πολιτικοί με παχυλό πορτοφόλι, δεν μπορούν να κατανοήσουν τα προβλήματα και τον καθημερινό αγώνα των απλών πολιτών.

Η ίδια δημοσκόπηση υποστηρίζει ότι το 60% θεωρεί ότι ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας -το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί στο συνέδριο των Τόρις στις 5 Σεπτεμβρίου– πρέπει να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments