Διεθνή

Ζαπορίζια: Θάνατοι “μυστήριο” Ρώσων στρατιωτών στον πυρηνικό σταθμό – Έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν

Ζαπορίζια: Θάνατοι “μυστήριο” Ρώσων στρατιωτών στον πυρηνικό σταθμό – Έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν

Πηγή Φωτογραφίας: DailyMail

Κάποιοι από τους Ρώσους στρατιώτες σκοτώθηκαν και κάποιοι τραυματίστηκαν μετά από μία "μαζική ξαφνική υστερία" άγνωστης προέλευσης στον πυρηνικό σταθμό, ο οποίος βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο

Ένα μυστηριώδες «ανεξήγητο περιστατικό» σημειώθηκε στον κατεχόμενο πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην Ουκρανία, όπου Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων η αιτία της ξαφνικής υστερίας δεν είναι γνωστή, αν και οι άνδρες του Πούτιν χρησιμοποιούσαν το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής για να αποθηκεύσουν πολλά από τα όπλα τους, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών συστημάτων.

Ο Ντμίτρο Ορλόφ, ο δήμαρχος του Ενερχοντάρ όπου εδρεύει ο σταθμός, είπε ότι οι στρατιώτες ήταν «τόσο φοβισμένοι που έτρεξαν πανικόβλητοι», ενώ κάποιοι βρίσκονται τώρα στην εντατική στο νοσοκομείο.

Ο πρόεδρος της ουκρανικής πυρηνικής υπηρεσίας Energoatom είχε προειδοποιήσει την Παρασκευή ότι η κατάσταση ήταν «εξαιρετικά τεταμένη», με έως και 500 Ρώσους στρατιώτες να ελέγχουν την τοποθεσία.

Το εργοστάσιο της Zaporizhzhia, το οποίο δημιουργεί περίπου το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας, κατασχέθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις στις 4 Μαρτίου και τώρα ελέγχουν τα διοικητικά κτίρια και τον σταθμό.

Το περιστατικό έρχεται, ενώ το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία βασίζεται όλο και περισσότερο σε «κατάδικους και άτομα που περιλαμβάνονται στη μαύρη λίστα» για να καλύψουν τα κενά στις δυνάμεις της πρώτης γραμμής.

Με 50.000 Ρώσους στρατιώτες να πιστεύεται ότι είναι νεκροί, τραυματίες ή αιχμάλωτοι από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία , το Κρεμλίνο έχει συνάψει σύμβαση με την Wagner Group, μια εταιρεία μισθοφόρων, για την προμήθεια στρατιωτών.

Αλλά ακόμη και οι πόροι της ομάδας εξαντλούνται μετά από μάχες στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντόνετσκ. Η Ρωσία έχει κάνει εδαφικά κέρδη αλλά με σημαντικό κόστος. Χθες το Υπουργείο Εξωτερικών είπε: «Οι μάχες προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στην ομάδα. Η Wagner μειώνει τα πρότυπα στρατολόγησης, προσλαμβάνει κατάδικους και άτομα που είχαν μπει στο παρελθόν στη μαύρη λίστα, ενώ πολύ περιορισμένη εκπαίδευση είναι διαθέσιμη για τους νεοσύλλεκτους. Αυτό θα έχει πολύ πιθανό αντίκτυπο στη μελλοντική επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της ομάδας και θα μειώσει την αξία της ως στήριγμα για τις τακτικές ρωσικές δυνάμεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments