Τεχνολογία

Μία ακόμη συγκλονιστική εικόνα ήρθε από το τηλεσκόπιο James Webb

Μία ακόμη συγκλονιστική εικόνα ήρθε από το τηλεσκόπιο James Webb

Πηγή Φωτογραφίας: Robert Barron - Medium

«Αυτός είναι ένας γαλαξίας που μοιάζει πιο πολύ απ' ότι πιστεύουμε με τον δικό μας»

Μία ακόμη συγκλονιστική εικόνα ήρθε από την ομάδα που χειρίζεται το τηλεσκόπιο James Webb. Το τηλεσκόπιο, που καθήλωσε τον πλανήτη με τις εικόνες του, αποτύπωσε τον σπειροειδή γαλαξία, NGC 628 ή M74, και κατέγραψε το «σκελετό» του, την αστρική σκόνη που περιβάλλει τις σπείρες του.

View this post on Instagram

A post shared by NASA James Webb Telescope (@jameswebb_nasa)

«Αυτός είναι ένας γαλαξίας που μοιάζει πιο πολύ απ’ ότι πιστεύουμε με τον δικό μας», δήλωσε στον Independent ο Gabriel Brammer, αστρονόμος στο Cosmic Dawn Center στο Ινστιτούτο Niels Bohr στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, ο οποίος μοιράστηκε την εικόνα στο Twitter τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Independent, o NGC 628 έχει φωτογραφηθεί ξανά από το Spitzer αλλά και το Hubble.

Ωστόσο, η εικόνα από το Hubble δεν έχει καμία σχέση με αυτή του Webb, καθώς αυτό εστιάζει στο μέσο υπέρυθρο, γι’ αυτό και αποτυπώνει τη δομή του.

Ο Brammer αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κοιτάτε αυτόν τον γαλαξία με το Hubble ή επίγεια τηλεσκόπια. Βλέπετε μπλε αστέρες, ερυθρούς αστέρες, σπείρες και λωρίδες από “σκόνη”. Στο μέσο υπέρυθρο, αυτό που πραγματικά βλέπεις είναι το αντίστροφο αυτών. Βλέπουμε απευθείας αυτή τη σκόνη, που πλέον δεν απορροφά φως, αλλά ακτινοβολεί φως».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments