Ελλάδα

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Στήριξε 19.710 παιδιά σε ανάγκη το α’ εξάμηνο του 2022

Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: Στήριξε 19.710 παιδιά σε ανάγκη το α’ εξάμηνο του 2022
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 19.710 παιδιά σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα το α΄εξάμηνο του 2022 μέσω του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» στήριξε 19.710 παιδιά σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα το α΄εξάμηνο του 2022 μέσω του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Το «Μαζί για το Παιδί», ανταποκρινόμενο σε αιτήματα βοήθειας που δέχτηκε,  άφησε το κοινωνικό του αποτύπωμα σε 142 σημεία της Ελλάδας,  προσφέροντας 61 τόνους ειδών πρώτης ανάγκης αξίας 458.000€ σε 169 φορείς παιδικής προστασίας.

Το πρόγραμμα «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» είναι ένας κόμβος δικτύωσης προϊοντικής βοήθειας με σκοπό τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και την αποτελεσματική διαχείρισή τους, για την ενίσχυση του προϋπολογισμού φορέων που εξυπηρετούν ανήλικα παιδιά, παιδιά με αναπηρίες και άπορες οικογένειες με ανήλικα παιδιά.

Συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της φτώχειας

Μέσω του  συγκεκριμένου προγράμματος η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  στοχεύει στην αντιμετώπιση της φτώχειας, ενώ  παράλληλα ευνοεί τη  δημιουργία βιώσιμων συνθηκών διαβίωσης των  παιδιών και των οικογενειών τους διασφαλίζοντας τους πρόσβαση σε ασφαλή, θρεπτική και επαρκή τροφή και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως καθαριστικά, είδη προσωπικής υγιεινής, παιχνίδια, βιβλία, παπούτσια, υπολογιστές κ.α.

Κόμβος δικτύωσης προϊοντικής βοήθειας

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012  όταν η οικονομική κρίση στην Ελλάδα βρισκόταν στο απόγειό της, πλήττοντας σοβαρά τη βιωσιμότητα φορέων παιδικής προστασίας και συνεχίστηκε αδιάκοπα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες που καταγράφηκαν σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, όπως απολυμαντικά, μάσκες, τάμπλετ και υπολογιστές για την εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών.

 Υλοποίηση της πρωτοβουλίας

Το «Μαζί για το Παιδί» εστιάζει στην ενίσχυση φορέων παιδικής προστασίας και την αδιάληπτη παροχή βοήθειας στον ευάλωτο πληθυσμό που εξυπηρετούν κάνοντας πράξη τη φιλοσοφία της «η ισχύς εν τη ενώσει».

Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη στην και αποτελεσματική συνεργασία της Ένωσης με δωρητές και δωρεοδόχους φορείς. Συγκεκριμένα, η Ένωση έρχεται σε επικοινωνία με επιχειρήσεις,  ιδιώτες και σχολεία που επιθυμούν να δωρίσουν προϊόντα ενώ παράλληλα επικοινωνεί καθημερινά με κοινωνικές υπηρεσίες δήμων, κοινωνικών φορέων και ιδρυμάτων για να καταγράψει τις ανάγκες τους και να τους εξασφαλίσει είδη που πραγματικά έχουν ανάγκη. Παράλληλα, διαθέτει σύγχρονο λογισμικό σύστημα καταγραφής των δωρεών που παραλαμβάνει και των προϊόντων που προσφέρει στους ωφελούμενους φορείς.

Θερμές ευχαριστίες

Το «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» είναι ένα πολύ κομβικό πρόγραμμα τόσο για την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» όσο για τους φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα. Η υλοποίηση του προγράμματος γίνεται από κοινού με την ευγενική συνεισφορά των ειδών από ιδιώτες, σχολεία και εταιρείες χορηγούς.

Περισσότερα https://bit.ly/3B4uZUM

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments