Η εκλογή στην Ινδία των σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων γίνεται με έμμεσο τρόπο, δηλαδή από το Κοινοβούλιο και όχι άμεσα από το εκλογικό σώμα, για μια θητεία πέντε ετών.
Η 64χρονη Ντραουπάντι Μούρμου είναι η νέα Πρόεδρος της Ινδίας, αφού εκλέχθηκε στο ύπατο αξίωμα χάρη στην υποστήριξη του κυβερνώντος κόμματος Μπαρατίγια Τζανάτα.
Η εκλογή στην Ινδία των σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων γίνεται με έμμεσο τρόπο, δηλαδή από το Κοινοβούλιο και όχι άμεσα από το εκλογικό σώμα, για μια θητεία πέντε ετών.
Σε ελάχιστε ημέρες, στις Αυγούστου, θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την εκλογή του Αντιπροέδρου.
Για να είναι υποψήφιος στις εκλογές, ένας υποψήφιος πρέπει να είναι τουλάχιστον τριάντα πέντε ετών, να έχει ινδική υπηκοότητα, να είναι εγγεγραμμένος για να ψηφίσει και να μην έχει αξίωμα ή αμοιβή υπό την κυβέρνηση της Ινδίας ή μιας από τις πολιτείες ή τις περιοχές της, με εξαίρεση τις θέσεις του προέδρου, του αντιπροέδρου, του κυβερνήτη και του υπουργού της Ινδίας ή μιας από τις πολιτείες της
Η πολιτικά πολύπειρη Ντραουπάντι Μούρμου κατάγεται από τη φυλή Σαντάλ και συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων στο Κοινοβούλιο, εξέλιξη που αντιμετωπιζόταν ως αναμενόμενη λόγω της πολιτικής ισχύος του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.
Σάντσεθ: Εκλογές στις 29 Νοεμβρίου, αλλά ξαναφέρνει άμεσα τα μέτρα για τη στέγαση
Ο Πέδρο Σάντσεθ προκήρυξε πρόωρες εκλογές για τις 29 Νοεμβρίου, όμως η κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει το στεγαστικό πακέτο που πυροδότησε την πολιτική κρίση. Το υπουργικό συμβούλιο ετοιμάζεται να εγκρίνει ήδη από αύριο νέα, τροποποιημένα διατάγματα ώστε να περάσουν από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία του Κογκρέσου, με πρώτη προτεραιότητα την προστασία ευάλωτων πολιτών από εξώσεις
Το πανάκριβο θαλάσσιο αγγούρι: Το νέο, ισχυρό «νόμισμα» στην αγορά των ναρκωτικών
Αυτοί οι παράδοξοι, τυφλοί οργανισμοί, που θυμίζουν γαιοσκώληκες του βυθού, έχουν εξελιχθεί σε ένα από τα πιο πολύτιμα άτυπα «νομίσματα» του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος, συνδέοντας το παράνομο εμπόριο φαιντανύλης με την υψηλή γαστρονομία και τις γεωπολιτικές αντιπαραθέσεις στην Ασία.
Εκλογές στη Βραζιλία: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τη «μάχη» Λούλα - Μπολσονάρου
Ο εν ενεργεία πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, διεκδικεί την επανεκλογή του απέναντι σε συνολικά 11 υποψηφίους, με βασικότερο αντίπαλό του τον δεξιό Φλάβιο Μπολσονάρου.
Ισπανία: «Όχι» στα μέτρα για τη στέγαση, βαθαίνει η κρίση
Σε βαθιά κρίση η κυβέρνηση Σάντσεθ, μετά την καταψήφιση των μέτρων για τους ευάλωτους ενοικιαστές στο ισπανικό κοινοβούλιο. Πρόωρες εκλογές ενόψει σύμφωνα με την dw.com
Flydubai: Είχε «κοπεί» για εξτρεμισμό ο συγκυβερνήτης – Αναρτήσεις με Αλ Κάιντα και το κενό ασφαλείας
Νέα στοιχεία για τον συγκυβερνήτη που κατηγορείται ότι επιτέθηκε στον κυβερνήτη της πτήσης FZ1073 προς το Τελ Αβίβ προκαλούν σοβαρά ερωτήματα για τους ελέγχους ασφαλείας. Ο Χαμάμ αλ-Χαμάμι φέρεται να είχε απομακρυνθεί από πτητικά καθήκοντα στην Oman Air λόγω ανησυχιών για εξτρεμιστικές απόψεις, ενώ σε λογαριασμό που συνδέεται μαζί του εντοπίστηκε υλικό με ηγετικά στελέχη της Αλ Κάιντα. Οι αρχές ερευνούν πλέον εάν έδρασε μόνος, εάν υπήρξε προετοιμασία και πώς κατάφερε να επιστρέψει σε πιλοτήριο επιβατικής πτήσης με προορισμό το Ισραήλ.
Τι πραγματικά συμβαίνει με τις διαδηλώσεις για τη Μαρίκαρμεν και τη στέγαση στην Ισπανία
Οι κινητοποιήσεις στην Ισπανία για την έξωση της 87χρονης Μαρίκαρμεν συνοδεύτηκαν από παραπλανητικούς ισχυρισμούς για το κίνημα υπέρ της στέγασης και την κρίση των ενοικίων.