Διεθνή

Μπάιντεν: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Μπάιντεν: Θετικός στον κορωνοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπάιντεν: Δεν... γλύτωσε τον κορωνοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε θετικός ιό

Δεν… γλύτωσε τον κορωνοϊό ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος βρέθηκε θετικός ιό, ύστερα από τους καθιερωμένους ελέγχους που υποβάλετε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά σήμερα Πέμπτη [21/7]

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είναι πλήρως εμβολιασμένος και έχει ήπια συμπτώματα.

«Του έχει χορηγηθεί το (αντιϊκό φάρμακο) Paxlovid και -σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC- θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου», αναφέρει η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Προανήγγειλε συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του

Συνομιλία με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Ζινπίνγκ, σχεδιάζει να έχει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέχρι το τέλος του μήνα σε μια στιγμή που σιγοβράζουν οι εντάσεις μεταξύ των χωρών για την Ταϊβάν και το εμπόριο.

«Νομίζω ότι θα μιλήσω με τον Πρόεδρο Σι μέσα στις επόμενες 10 ημέρες», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από ένα ταξίδι στη Μασαχουσέτη για το κλίμα.

Η συνομιλία θα γίνει υπό το βάρος της έντασης για το καθεστώς της Ταϊβάν και καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει τη μείωση των εισαγωγικών δασμών σε αγαθά από την Κίνα για να βοηθήσει στη μείωση των πληθωριστικών πιέσεων στις ΗΠΑ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποκαλούν την Κίνα τον κύριο στρατηγικό αντίπαλο της και λένε ότι η δέσμευση υψηλού επιπέδου είναι σημαντική για να διατηρηθεί σταθερή η δύσκολη σχέση και να αποτραπεί η εκτροπή της. Τον περασμένο μήνα, η Ουάσιγκτον ώθησε το ΝΑΤΟ να υιοθετήσει ένα στρατηγικό έγγραφο που χαρακτηρίζει την Κίνα πρόκληση ασφαλείας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους την Τετάρτη, ο Μπάιντεν φάνηκε να αμφισβητεί ένα ταξίδι που φέρεται να είχε προγραμματίσει η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι να επισκεφθεί την Ταϊβάν τον επόμενο μήνα.

«Νομίζω ότι ο στρατός πιστεύει ότι δεν είναι καλή ιδέα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν ξέρω σε τι κατάσταση βρίσκεται», είπε ο Μπάιντεν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments