Ελλάδα

Παρασκευόπουλος για αποφυλάκιση Λιγνάδη: Η απόφαση δεν είναι έξω από το γράμμα του νόμου

Παρασκευόπουλος για αποφυλάκιση Λιγνάδη: Η απόφαση δεν είναι έξω από το γράμμα του νόμου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, αμέσως μετά την καταδίκη του για δύο βιασμούς κι έδωσε τη νομική διάσταση της απόφασης

Τη νομική διάσταση της αναστολής εκτέλεσης ποινής με αφορμή την υπόθεση της αποφυλάκισης Λιγνάδη εξήγησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Καταρχήν έχουμε νομοθεσία που προβλέπει τη δυνατότητα του δικαστηρίου να χορηγήσει αναστολή εφόσον έχει ασκηθεί έφεση στην πρωτόδικη απόφαση. Αυτό προβλέπεται από την ποινική δικονομία. Σωστά προβλέπεται, προβλεπόταν ανέκαθεν», σημείωσε ο κ. Παρασκευόπουλος μιλώντας στον Status FM.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, σε μεγάλο βαθμό το θέμα πήρε διαστάσεις για δύο λόγους: «Ο πρώτος ήταν ότι με την αναγγελία της αναστολής υπήρξαν κοινωνικές αντιδράσεις και ο δεύτερος ήταν διότι ξαφνικά με την πρώτη συνειδητοποίηση των αντιδράσεων, η ΕΡΤ ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στον νόμο Παρασκευόπουλου και σε αυτό αντέδρασα και εγώ».

Εξήγησε το νομικό σκέλος της υπόθεσης σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν μπορώ να πω ότι η απόφαση είναι έξω από το γράμμα του νόμου, αλλά ο νόμος αφήνει μια εξουσία κρίσης στο δικαστήριο, μια ελευθερία κρίσης».

«Αισθάνομαι μια προσωπική αγανάκτηση για το γεγονός ότι ένας δράστης με πολύ βαριά ευθύνη κυκλοφορεί ελεύθερος την επόμενη μέρα της καταδίκης του, αλλά αυτό με ενοχλεί ανθρώπινα, δεν κάνω κριτική στη Δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο κ. Παρασκευόπουλος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments