Πολιτική

Μητσοτάκης: Κωδικός «Κοινωνία και ενέργεια» το μήνυμα στη ΔΕΘ

Μητσοτάκης: Κωδικός «Κοινωνία και ενέργεια» το μήνυμα στη ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Μητσοτάκης: Τι θα περιλαμβάνει το "καλάθι" της ΔΕΘ

“Ούτε εκλογές, ούτε ανασχηματισμός” ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το προεδρικό Μέγαρο κατά τη διάρκεια της δεξίωσης για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Όταν ο πρωθυπουργός ερωτήθηκε για εκλογές και ανασχηματισμό ήταν ξεκάθαρος λέγοντας χαρακτηριστικά πως «εμείς θα συνεχίσουμε τις περιοδείες μας. Θα φανεί ποιος έχει την καλύτερη πολιτική φυσική κατάσταση. Ούτε εκλογές θα γίνουν ούτε ανασχηματισμός. Φύγετε για διακοπές άνετα». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ενεργειακή κρίση κατά τη διάρκεια της δεξίωσης λέγοντας πως “για να υπάρχει έκτακτη Σύνοδος Κορυφής πρέπει να υπάρχει και πραγματικό αντικείμενο. Κάνουμε πολλές κινήσεις σε επίπεδο Ε.Ε για το 15% (φυσικό αέριο)”.

ΔΕΘ: Κοινωνία και ενέργεια στο καλάθι της ΔΕΘ

Με τους νέους, την πανδημία και την άμυνα της χώρας να βρίσκεται στο επίκεντρο κατά τη διάρκεια της 85ης ΔΕΘ, πλέον το μήνυμα είναι κοινωνία και ενέργεια. «Κοινωνία και ενέργεια» λένε, προδιαγράφοντας επιπλέον ότι στο διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα διατυπώσει επισήμως τα διλήμματα της εθνικής κάλπης αλλά θα ξεδιπλώσει και την ατζέντα της επόμενης τετραετίας. Μεσαία τάξη, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και νεολαία μπαίνουν στο επίκεντρο των επιθέσεων γοητείας που θα επιχειρήσει ο Μητσοτάκης με εξαγγελίες.

Το ΠΑΣΟΚ σε ρυθμούς προεκλογικού προγράμματος

Στο στάδιο της ολοκλήρωσης βρίσκεται το πρόγραμμα θέσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής καθώς το τελικό κείμενο αναμένεται να τεθεί την επόμενη εβδομάδα υπόψιν των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος που θα συνεδριάσουν από κοινού, λίγο πριν τα περισσότερα μέλη των δύο αυτών οργάνων φύγουν για τις διακοπές του Αυγούστου.

Στο πρόγραμμα θα περιγράφονται αναλυτικά οι πολιτικές εκσυγχρονισμού, ψηφιοποίησης και βιώσιμης ανάπτυξης με καινοτομία και εξωστρέφεια για τους τομείς της μεταποίησης, του αγροτικού τομέα, του τουρισμού, του πολιτισμού, των δικτύων ενέργειας και των μεταφορών. Κύρια πηγή χρηματοδότησης των πολιτικών αυτών θα προβλέπεται πως θα είναι οι πόροι από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μετωπική ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό για τις πυρκαγιές

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Παλλήνη όπου μεταξύ άλλων πραγματοποίησε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό σχετικά με τη διαχείριση της πυρκαγιάς. “Καλώ όμως τον κύριο Μητσοτάκη και αυτός θα σταματήσει να θριαμβολογεί πάνω στην καμένη γη. Χρειάζεται  σχέδιο χρειάζεται εγρήγορση. Και κυρίως τούτη την ώρα με ενότητα και ομοψυχία να αντιμετωπίσουμε μία σε εξέλιξη επικίνδυνη πραγματικότητα για το φυσικό πλούτο και την ανθρώπινη ζωή” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments