Ελλάδα

Φαρμακονήσι: Έκανε… τσαμπουκά τούρκικο σκάφος της ακτοφυλακής με του ελληνικού λιμενικού

Φαρμακονήσι: Έκανε… τσαμπουκά τούρκικο σκάφος της ακτοφυλακής με του ελληνικού λιμενικού

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Φαρμακονήσι: Για μία ακόμα φορά συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις, καθώς δε λένε να σταματήσουν από τις φωνές που υπάρχουν στο εξωτερικό

Για μία ακόμα φορά συνεχίζονται οι τούρκικες προκλήσεις, καθώς δε λένε να σταματήσουν από τις φωνές που υπάρχουν στο εξωτερικό. Το πρωί της περασμένης Δευτέρας [27/7] έκαναν για μία ακόμα φορά… “τσαμπουκά” σε ναυαγοσωστικό του λιμενικού σώματος ανοιχτά από το Φαρμακονήσι.

Το λιμενικό, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα και βίντεο από τη στιγμή που το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί το ελληνικό ναυαγοσωστικό, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά από το Φαρμακονήσι, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο το περιπολικό σκάφος της τουρκικής Ακτοφυλακής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς γύρω από το σκάφος του λιμενικού της Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος του ελληνικού λιμενικού εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός  μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές.

“Η Ελλάδα εκπαιδεύει μαχητές του ΡΚΚ για να καίνε δάση της Τουρκίας”

Για μία ακόμα φορά η Τουρκία τα βάζει με την Ελλάδα, με την τούρκικη προκλητικότητα να ρίχνει τα… βέλη της στις πυρκαγιές και το γνωστό αφήγημα πως η χώρα μας είναι αυτή που τις δημιουργεί.

Πιο συγκεκριμένα, η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ» υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις πυρκαγιές ως όπλο κατά της Τουρκίας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι φέρεται να δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του υπουργικού συμβουλίου. Υποστηρίζουν ότι οι πυρκαγιές έχουν παράλληλη πορεία με τις σχέσεις των δύο χωρών και ότι υπάρχουν επίσημες αναφορές για τις ελληνικές δολιοφθορές. pyrkagia-vrady

«Ευαίσθητο θέμα»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, δήλωσε στην εφημερίδα «Τουρκιγέ» ότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο.

«Σε ειδική έκθεση, που ετοίμασε ο Κουτλού Σαβάς, ένας από τους πρώην υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ (περίοδος ANAP), αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μαχητές στάλθηκαν στις περιφέρειες του Αιγαίου και της Μεσογείου για να κάψουν τα δάση μας, έχοντας πρώτα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα». Άλλος γραφειοκράτης σημειώνει ότι έχουν επανειλημμένα στριμώξει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα διπλωματικά και πολιτικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments