Διεθνή

Ο Σρέντερ στη Μόσχα πάλι

Ο Σρέντερ στη Μόσχα πάλι

Πηγή Φωτογραφίας: twitter-dw/[dpa]

Σύμφωνα με ρωρικά ΜΜΕ αναμένεται συνάντηση ανάμεσα στον πρώην Καγκελάριο της Γερμανίας και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πούτιν

Στη Μόσχα βρίσκεται και πάλι ο 78χρονος πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Είναι γνωστό ότι ο πρώην επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος εργάσθηκε για την Gazprom, τη διάσημη ενεργειακή εταιρεία, μέχρι τουλάχιστον τις 24 Φεβρουαρίου, όταν εκδηλώθηκε η ρωσική στρατιωτική εισβολή στο έδαφος της Ουκρανίας.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS αναφέρει ότι πρόκειται να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον πρώην Καγκελάριο και τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Πούτιν.

Ο ίδιος ο Γ. Σρέντερ δεν αποκλείει, εξάλλου, συνάντηση ή επαφή με το Κρεμλίνο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είναι πιθανή μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου ηγέτη και της πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας.

Ο Γ. Σρέντερ επισκέφθηκε τη Μόσχα για τελευταία φορά τον περασμένο Μάρτιο, προκειμένου να έχει συζήτηση με τον Ρώσο Πρόεδρο.

Ο πάλαι ποτέ Καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε νωρίτερα σε συνέντευξή του στους «New York Times» πως δεν είναι δυνατόν να «απομονωθεί μια χώρα όπως η Ρωσία μακροπρόθεσμα, ούτε πολιτικά ούτε οικονομικά».

Σημειώνεται ότι πρέπει να ληφθεί σοβαρά το’ όψιν ότι η επίσκεψη αυτή του Γερμανού πολιτικού έρχεται να λάβει χώρα μία μόλις μέρα μετά τη δήλωση της Gazprom, σύμφωνα με την οποία η ρωσική εταιρεία πρόκειται να μειώσει την παροχή φυσικού αερίου προς τη Γερμανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments