Πολιτική

Ψηφιακή ταυτότητα: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet

Ψηφιακή ταυτότητα: Δείτε live την ομιλία του πρωθυπουργού για την παρουσίαση της εφαρμογής Gov.gr Wallet
«Ως Πολιτεία μπορούμε να προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις καθώς μας το επιτρέπει η τεχνολογία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός

«Καθώς άκουγα την παρουσίαση των εφαρμογών από τους υπουργούς πόσα βήματα έχουμε διανύσει από τη μέρα που ήμουν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είχα στο μυαλό μου ότι θα μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση προκειμένου να απλοποιήσουμε την επικοινωνία κράτους – πολίτη. Τότε το υπουργείο ήταν κατ’ όνομα ψηφιακής διακυβέρνησης», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τρία υπουργεία συνεργάζονται από κοινού προκειμένου να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο πολίτης και να επιταχυνθεί η μετάβαση του κράτους στη νέα ψηφιακή εποχή. Αυτό είναι συλλογικό κέρδος για την κρατική μηχανή», συμπλήρωσε στη συνέχεια. «Ως Πολιτεία μπορούμε να προχωρούμε σε στοχευμένες δράσεις καθώς μας το επιτρέπει η τεχνολογία», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Σας διαβεβαιώνω ότι έχει γίνει πολύ δουλειά πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας προκειμένου να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο διαλειτουργικότητας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Υπάρχουν πάρα πολλές πτυχές της κρατικής λειτουργίας που πρέπει να απλοποιηθούν. Γι’ αυτό και χτίσαμε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης  σε αυτή τη λογική», είπε. Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολύ σημαντικοί σχολίασε στη συνέχεια.

«Αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός δεν είναι επιφανειακός μοντερνισμός. Είναι εκσυγχρονισμός που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και γι αυτό η μετάβασή του είναι σε μια πιο δίκαια κοινωνία. Στα τρία πρώτα χρόνια της διακυβέρνησής μας κάναμε πολλά και έχουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Ο πήχης των προσδοκιών των πολιτών ανεβαίνει και γι αυτό δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε. Πρέπει να εργαζόμαστε για να προσφέρουμε πιο ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως τα ψηφιακά αντίγραφα έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τα έγχαρτα πιστοποιητικά εντός της χώρας, με μόνη εξαίρεση τα διεθνή ταξίδια. Με τον τρόπο αυτό, οι πολίτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το κινητό τους για οποιαδήποτε συναλλαγή τους εντός Ελλάδας, όπως ακριβώς χρησιμοποιούσαν ως τώρα την αστυνομική τους ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησής τους. Περαιτέρω, μέσα από την εφαρμογή αποκτούν τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα ακόμα πιο εύκολα, γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια, μέσω του docs.gov.gr.

Δείτε την ομιλία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments