Τεχνολογία

Tinder: Η ασφάλεια των γυναικών τώρα προτεραιότητα της εφαρμογής

Tinder: Η ασφάλεια των γυναικών τώρα προτεραιότητα της εφαρμογής

Πηγή Φωτογραφίας: bbc.com- Formedia.gr

Tinder: Η διατήρηση της ασφάλειας των γυναικών βρίσκεται πλέον «στην καρδιά» της μεγαλύτερης εφαρμογής γνωριμιών στον κόσμο

Η εταιρεία τεχνολογίας εγκαινιάζει μια συνεργασία με την ομάδα εκστρατειών No More, με στόχο τον τερματισμό της ενδοοικογενειακής βίας.

«Το έργο μας για την ασφάλεια δεν τελειώνει ποτέ», λέει στο BBC News η πρώτη γυναίκα διευθύνουσα σύμβουλος του Tinder, Renate Nyborg.

Αλλά η φιλανθρωπική οργάνωση End Violence Against Women λέει ότι είναι μόνο ένα «μικρό βήμα» για την αντιμετώπιση του δυσανάλογου όγκου κακοποίησης που βίωσαν οι γυναίκες στο διαδίκτυο.

Το Tinder έχει αντιμετωπίσει τον έλεγχο για καταχρηστικές αλληλεπιδράσεις στην υπηρεσία.

Η κα Nyborg, 36 ετών, λέει ότι ένας από τους τρόπους με τους οποίους αντιμετωπίζει αυτές τις ανησυχίες είναι να προσλαμβάνει περισσότερες γυναίκες σε όλη την εταιρεία, έχοντας αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων στην ομάδα προϊόντων Tinder κατά 30% από τότε που ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, τον Σεπτέμβριο του 2021.

«Νομίζω ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να ξέρεις ότι κάτι είναι σημαντικό και να το νιώθεις», λέει χαρακτηριστικά στο BBC News.

«Όπως κάθε γυναίκα, μπορώ να μετρήσω όλες τις εμπειρίες που είχα που ίσως δεν ήθελα να έχω – από τον τρόπο που σου απευθύνουν τον λόγο, μέχρι τον τρόπο που σου φέρονται στη δουλειά, μέχρι τα πρώτα ραντεβού.

«Πιστεύω ότι κάθε γυναίκα με την οποία μιλάω είχε άσχημες εμπειρίες».

Απειλές για βιασμό

Η διευθύντρια του συνασπισμού End Violence Against Women, Andrea Simon, λέει ότι είναι απαραίτητο οι εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder να αναλάβουν προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κακοποίησης.

«Οι εφαρμογές γνωριμιών είναι ένας πολύ δημοφιλής τρόπος για να συναντιούνται οι άνθρωποι», λέει, «αλλά υπάρχει επίσης μια πραγματικά ανησυχητική πλευρά στον τρόπο με τον οποίο οι δράστες το εκμεταλλεύονται για να συναντήσουν πιθανά θύματα, με αποτέλεσμα την αύξηση των γυναικείων βιασμών»

«Τα νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Tinder είναι ένα μικρό βήμα για την ενθάρρυνση της αναφοράς παρενόχλησης, αλλά δεν φτάνουν για να αντιμετωπίσουν την κακοποίηση, όπως οι απειλές για βιασμό.

«Οι εταιρείες τεχνολογίας όπως η Tinder τελικά κερδίζουν από ένα επιχειρηματικό μοντέλο που αγνοεί την κατάχρηση που διευκολύνεται από τις υπηρεσίες του.

«Είναι αναγκαίο να λογοδοτήσουν για την ασφάλεια των χρηστών».

Στις ΗΠΑ, το κέντρο ασφαλείας εντός εφαρμογής του Tinder προσφέρει ελέγχους ιστορικού για τα ζευγάρια μέσω μιας συνεργασίας με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Garbo.

Και το Εθνικό Δίκτυο βιασμού, κακοποίησης και αιμομιξίας έχει αναπτύξει έναν τρόπο αναφοράς πρώην κακοποιών για έγκυρη προφύλαξη.

Τα μέλη μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα κουμπί πανικού και, σε χώρες όπου ο νόμος επιτρέπει, επαλήθευση ταυτότητας.

«Είμαστε απίστευτα εντυπωσιασμένοι με την αποδοχή της επαλήθευσης», λέει η κα Nyborg.

«Τους μήνες που κυκλοφόρησε, είδαμε ότι σχεδόν τα μισά μέλη μας θα επιλέξουν μόνοι τους, για να επαληθεύσουν τον εαυτό τους – το σπουδαίο σε αυτό είναι ότι είναι ένα χαρακτηριστικό ασφαλείας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments