Διεθνή

Διακοπές ρεύματος ενδέχεται να συμβούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα

Διακοπές ρεύματος ενδέχεται να συμβούν και στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Διακοπές ρεύματος ενδέχεται να συμβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου

Διακοπές ρεύματος ενδέχεται να συμβούν στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτόν τον χειμώνα λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, ανέφερε την Πέμπτη το Reuters, επικαλούμενο τις προβλέψεις της εταιρείας National Grid ESO.  «Παρά το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν εξαρτάται από το ρωσικό αέριο στον ίδιο βαθμό με την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι σαφές ότι η διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη θα μπορούσε να έχει έμμεσες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων πολύ υψηλών τιμών», αναφέρει η έκθεση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, χώρες σε όλη την Ευρώπη κάνουν σχέδια για απρόοπτα τον χειμώνα λόγω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Οι τιμές του φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασαν σε υψηλά ρεκόρ μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ωθώντας στα ύψη τις τιμές της ενέργειας για τους τελικούς καταναλωτές.

Τι έχουν αποφασίσει οι 27

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (δηλαδή οριστικό στοπ στην παροχή αερίου από τη Μόσχα), ο στόχος μείωσης το 15% θα γίνει δεσμευτικός και για τις 27 χώρες της ΕΕ. Ο στόχος όμως θα προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας. Αποφασίστηκαν δηλαδή ορισμένες εξαιρέσεις από τις οποίες επωφελείται και η Ελλάδα.

Η Ευρωπαία επίτροπος Ενέργειας τόνισε όμως ότι παρά τις εξαιρέσεις η μείωση του 15%, στο φυσικό αέριο είναι αρκετή για να καλύψει με ασφάλεια την ενεργειακή επάρκειά της ΕΕ για τον επόμενο χειμώνα. Όπως τόνισε ο στόχος είναι να εξοικονομηθούν 45 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments