Διεθνή

Όρμπαν: “Η στρατιωτική στρατηγική της Δύσης απέναντι της Ρωσίας δεν λειτουργεί, απέτυχε”

Όρμπαν: “Η στρατιωτική στρατηγική της Δύσης απέναντι της Ρωσίας δεν λειτουργεί, απέτυχε”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Όρμπαν: "Η στρατιωτική στρατηγική της Δύσης (έναντι της Ρωσίας) δεν λειτουργεί, απέτυχε" επεσήμανε χαρακτηριστικά σήμερα Παρασκευή [29/7] ο Ούγγρος Πρωθυπουργός

“Η στρατιωτική στρατηγική της Δύσης (έναντι της Ρωσίας) δεν λειτουργεί, απέτυχε” επεσήμανε χαρακτηριστικά σήμερα Παρασκευή [29/7] ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος τόνισε ότι οι πιθανότητες επίλυσης της σύγκρουσης είναι ελάχιστες χωρίς να υπάρχουν διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Όρμπαν επέκρινε την ιδέα ότι ο ουκρανικός στρατός θα ήταν σε θέση να νικήσει τη Ρωσία με δυτικά όπλα, χαρακτηρίζοντάς τη σαν «αυταπάτη». Κατά τη γνώμη του, ούτε οι κυρώσεις της ΕΕ δεν λειτούργησαν. «Ολόκληρος ο κόσμος δεν είναι ενωμένος ενάντια στη Ρωσία» μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Kossuth.

Σύμφωνα με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, σε αυτή την κατάσταση είναι απαραίτητο ένα νέο σύστημα ευρωπαϊκής ασφάλειας. «Δεν σβήνεις τη φωτιά με φλογοβόλο. Η Αμερική έχει έναν βασικό ρόλο να παίξει εδώ. Αυτό λέγεται πόλεμος δια αντιπροσώπων. Η Δύση έχει μισοεμπλακεί στον πόλεμο, πρέπει να συμφωνηθεί ένα νέο ευρωπαϊκό σύστημα ασφαλείας και Εφόσον εμείς [η Ευρωπαϊκή Ένωση] δεν έχουμε ενιαίο στρατό, πρέπει και πάλι να περιμένουμε ευρωπαϊκή σταθερότητα από μια ρωσοαμερικανική συμφωνία», πρόσθεσε.

Η Ουγγαρία σχεδιάζει να συνάψει συμφωνία για την αγορά επιπλέον 700 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ρωσικού φυσικού αερίου αυτό το καλοκαίρι, επανέλαβε εξάλλου ο Βίκτορ Όρμπαν, επιμένοντας να είναι το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης.

«Εξακολουθούμε να διαπραγματευόμαστε με τους Ρώσους για να πάρουμε επιπλέον 700 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου», είπε.

Όρμπαν: “Η φυλετική καθαρότητα είναι ουγγρική πολιτισμική ιδιαιτερότητα”

Ο Βίκτορ Ορμπάν υπερασπίσθηκε μία ουγγρική «πολιτισμική άποψη» αναφερόμενος στην ομιλία του στην Τρανσυλβανία κατά την οποία απέρριψε την «ανάμειξη των φυλών». «Μερικές φορές συμβαίνει να μιλώ κατά τρόπο που παρεξηγείται, αλλά ζήτησα από τον καγκελάριο (Καρλ Νεχάμερ) να τοποθετήσει τις δηλώσεις σε πολιτισμικό πλαίσιο», εξήγησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βιέννη, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη,

«Στην Ουγγαρία, αυτές οι εκφράσεις και φράσεις εντάσσονται σε ένα πολιτισμικό πλαίσιο», είπε πρωθυπουργός της Ουγγαρίας. Στην ομιλία του στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας, τόπο κατοικίας σημαντικής ουγγρικής μειονότητας, ο Ορμπάν, γνωστός για την αντιμεταναστευτική του πολιτική, απέρριψε με δριμύτητα την «πολυεθνική» κοινωνία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments