Οικονομία

Ελλάδα Τουρισμός: Που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα οι τουρίστες

Ελλάδα Τουρισμός: Που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα οι τουρίστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Οι ημερήσιες δαπάνες των ταξιδιωτών στην Αθήνα 

Οι ημερήσιες δαπάνες των ταξιδιωτών στην Αθήνα παρέμειναν σταθερές στα 115 ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια.  Σχετική έρευνα της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – Αθηνών και Αργοσαρωνικού που διεξήγαγε η GBR Consulting το 2021 και φιλοξενείται στη 2η τριμηνιαία έκθεση «Τουρισμός στην Αθήνα» του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Που ξοδεύουν τα περισσότερα

Η μεγαλύτερη κατηγορία δαπάνης και τα 3 χρόνια είναι η εστίαση. Ωστόσο, άλλαξε ο συνδυασμός των κατηγοριών δαπανών με λιγότερες δαπάνες στα αξιοθέατα, ψυχαγωγία και εστίαση, αλλά περισσότερο για τοπικές μεταφορές και άλλες δαπάνες. Αυτό πιθανόν έχει να κάνει με τους ταξιδιώτες που προτιμούν ένα ταξί λόγω της πανδημίας αντί τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Άλλες δαπάνες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν PCR και rapid tests.

Αναλυτικά, από τα 115 ευρώ, που ήταν η μέση ημερήσια δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα το 2021, τα 37 ευρώ ξοδεύτηκαν σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα 31 ευρώ ξοδεύθηκαν σε τοπικά Μεταφορικά Μέσα ή άλλες δαπάνες, τα 28 ευρώ σε αγορές και τα 19 σε αξιοθέατα και διασκέδαση.  Αντίστοιχα, το 2019, προ πανδημίας, από τα 115 ευρώ τα 45 ευρώ ξοδεύτηκαν σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τα 26 ευρώ σε αγορές, τα 23 ευρώ σε τοπικά Μεταφορικά Μέσα ή άλλες δαπάνες και τα 21 ευρώ σε αξιοθέατα και διασκέδαση.

Κώστας Καλλιαντέρης
Ο ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
Κώστας Καλλιαντέρης Οικονομικός Συντάκτης
Εξειδικεύεται στην κάλυψη θεμάτων οικονομίας, επιχειρηματικότητας, ενέργειας, μεταφορών, κατασκευών και αγορών. Παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αναλύοντας τις επιπτώσεις τους στην επιχειρηματική δραστηριότητα και την πραγματική οικονομία. Διαθέτει εμπειρία στη δημοσιογραφική κάλυψη οικονομικού και πολιτικού ρεπορτάζ, καθώς και στη σύνταξη αναλυτικών άρθρων για την αγορά, τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.