Διεθνή

Γουατεμάλα: Ένοπλοι επιτέθηκαν στην προεδρική αυτοκινητοπομπή

Γουατεμάλα: Ένοπλοι επιτέθηκαν στην προεδρική αυτοκινητοπομπή

Πηγή Φωτογραφίας: wikimedia

Η ένοπλη επίθεση στην αυτοκινητοπομπή του προέδρου έγινε κατά τη διάρκεια επίσκεψή του σε μία περιοχή περίπου 300 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα

 Ο στρατός της Γουατεμάλας αντάλλαξε πυρ με τους επιβάτες ενός αυτοκινήτου, καθώς πλησίαζε την αυτοκινητοπομπή της συνοδείας του προέδρου Αλεχάντρο Τζιαμάτει το Σάββατο, αν και ο πρόεδρος δεν βρισκόταν εκεί, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι σταμάτησαν το όχημα καθώς πλησίαζε σε ένα σημείο ελέγχου που φρουρούσε την προεδρική αντιπροσωπεία κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Τζιαματέι στην περιοχή  στην Ουεουετενάγκο, 300 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας της Γουατεμάλας, είπε ο εκπρόσωπος.

Οι επιβαίνοντες του αυτοκινήτου άνοιξαν πυρ κατά των στρατιωτών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά.

«Ενημερώνουμε τον λαό της Γουατεμάλας και τη διεθνή κοινότητα ότι ο πρόεδρος δεν έχει τραυματιστεί και απομακρύνθηκε έγκαιρα από την περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Ένας από τους ένοπλους, ο οποίος είναι Μεξικανός, τραυματίστηκε στη σύγκρουση, ανέφερε η ανακοίνωση. Οι άλλοι τράπηκαν σε φυγή με το αυτοκίνητο προς τα σύνορα με το Μεξικό, περίπου 80 χιλιόμετρα μακριά.

Τέσσερις άνθρωποι από τη Γουατεμάλα συνελήφθησαν αργότερα από τον μεξικανικό στρατό, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο χειροβομβίδες κι ένα τουφέκι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments