Πολιτισμός

Το μουσείο Getty και η Apple ζωντανεύουν τα Monsters του William Blake για το νέο έργο AR

Το μουσείο Getty και η Apple ζωντανεύουν τα Monsters του William Blake για το νέο έργο AR

Πηγή Φωτογραφίας: Wikimedia Commons- The Times

Το United Visions είναι μια σύγχρονη ματιά στα έργα του William Blake, ενός σπάνιου πλάσματος που ζωγράφισε στο The Spirit of the Flea

Το δίδυμο των Αυστραλών καλλιτεχνών Tin Nugyen και Ed Cutting έφεραν εις πέρας μια εγκατάσταση κινουμένων σχεδίων που θα παρουσιαστεί σε ένα νέο κατάστημα της Apple στο Λονδίνο, όπως αναφέρει η εφημερίδα Art Newspaper. Αρχικά σχεδιάστηκε για το Μουσείο Getty στο Λος Άντζελες, η εγκατάσταση είναι διαθέσιμη για προβολή μέσω μιας εφαρμογής επαυξημένης πραγματικότητας που ονομάζεται United Visions, η οποία μοιράζεται το όνομά της με το ίδιο το έργο.

Το United Visions είναι μια σύγχρονη ματιά στα έργα του William Blake, ενός σπάνιου πλάσματος που ζωγράφισε στο The Spirit of the Flea (περίπου 1819–20). Αυτό το πλάσμα είναι ανθρωποειδές που φαίνεται απίστευτα δυνατό, με αυχενικό λαιμό και κακοσχηματισμένο κρανίο.

Ο μακροχρόνιος φίλος του Μπλέικ Τζον Βάρλεϊ εξήγησε ότι ο πίνακας ήταν εμπνευσμένος από ένα πνευματικό όραμα του φαντάσματος ενός ανθρώπου «Αυτό το πνεύμα επισκέφτηκε τη φαντασία του με μια μορφή που δεν περίμενε ποτέ σε έντομο», φέρεται να είπε ο Varney σε κείμενο τοίχου που συνόδευε το έργο όταν εκτέθηκε από την Tate Britain στο Λονδίνο, στην οποία ανήκει το κομμάτι Blake.

Τα έργα επαυξημένης πραγματικότητας ζωντανεύουν το πνεύμα των ψύλλων του Μπλέικ ως πέντε ή έξι τρισδιάστατες κινούμενες φιγούρες που έχουν συνδυαστεί με άλλα πλάσματα από τα έργα του Μπλέικ. Το κεφάλι μιας τίγρης είναι δανεισμένο από το ποίημά του «The Tyger» (1794) του Μπλέικ και το κεφάλι ενός αετού είναι ανασηκωμένο από τις απεικονίσεις του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή του Μπλέικ.

Η εγκατάσταση περιλαμβάνει ένα ακουστικό στοιχείο που σχεδιάστηκε από τον μουσικό Just Blaze, ο οποίος μελοποίησε την ποίηση του Blake, συμπεριλαμβανομένων των έργων του “The Tyger”. Τη μουσική συνοδεύουν λέξεις που διαβάζει ο γιος του Just Blaze και ο ράπερ και ποιητής Oveous Maximus.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments